Den přírodních věd v brněnské ZOO

Den přírodních věd v brněnské ZOO

Ve středu 5. října se biologický kroužek naší školy už tradičně vydal do brněnské zoo, kde probíhala vědomostní soutěž družstev, tzv. Den přírodních věd.
V dopravních prostředcích splýváme se studenty, kteří cestují do škol, a v Bystrci se připojujeme k davům žáků mířících do zoologické zahrady. Při vstupu jsme seznámeni s pravidly a předáni průvodcům, a to studentům SPŠCH Brno, kteří tuto akci pořádají.
Cestou po stanovištích poznáváme sychravo letošního podzimu a u medvědice Kamčatky nás zahřívají první otázky. Po několika dalších stanovištích, zaměřených na obratlovce, bezobratlé, rostliny a chemii, se dostáváme k cíli.
Ještě si u občerstvení s výbornou vídeňskou kávou poslechneme komentované krmení lemurů kata a v pavilonu Afriky odevzdáváme své výsledky. Součet bodů již přenecháváme středoškolákům. Ještě nám zbývá čas na prohlídku vlků, lachtanů a hlavně ledních medvědů s mládětem. Po procházce v brněnském království zvířat se vydáváme na cestu zpět a vymýšlíme, kam se podíváme příště. Takže pokud seženeme sponzory, další stopy našeho kroužku povedou nejspíš na Galapágy nebo do Bolívie. Tudíž všem sponzorům dopředu děkujeme za příspěvky. A kdyby to náhodou nevyšlo, tak se aspoň příští rok zase sejdeme na Dnu přírodních věd v brněnské zoo.

Tereza Křivská, 9.A, ZŠ Tišnov, nám. 28. října
Foto: Tereza Křivská

Další článek:
Předchozí článek: