ŘÍJEN VE STUDÁNCE

ŘÍJEN VE STUDÁNCE

V pátek 9. září slavilo Rodinné centrum Studánka dvanácté narozeniny. Při této příležitosti udělila Rada Studánky „Řád dětského úsměvu“ koupališti v Tišnově. Důvodem bylo zkvalitnění jeho služeb pro rodiny s dětmi, zvýhodněné rodinné vstupné, dětské hřiště v areálu a čisté prostředí. Jedná se o ocenění společnostem či organizacím, které jsou přátelské rodinám s dětmi. Děkujeme všem rodičům, kteří se na přípravě narozenin podíleli, Stanislavě Hromčíkové za upečení výborného dortu a Markétě Leifrové za umělecké zpracování keramického řádu.

PŘEDŠKOLÁČEK
V 1. pololetí školního roku 2016/2017 otevíráme opět edukativně-stimulační skupinky pro předškolní děti a jejich rodiče. Chcete-li zjistit, zda je vaše dítě školně zralé, či mu napomoci ke snadnému vstupu do školy, pak je tu Předškoláček právě pro vás.

V Předškoláčku pracuje psycholožka Mgr. Hana Pelčáková Kubecová s dětmi a jejich rodiči tak, aby rodič získal náměty pro práci s dítětem. Společně pracují na tom, aby dítě bylo nejenom školně zralé, ale aby docházelo i k rovnoměrnému vývoji jeho osobnosti a sociálních dovedností. Rodiče mají možnost využívat psychologické poradenství pro harmonizaci svých vztahů s dětmi.

Kdy: každou středu v 15.00 nebo v 16.00, začínáme 21. září
Kde: na ZŠ 28. října, Tišnov
Cena: 1 200 Kč za dítě (15 lekcí). Přihlášky přijímá Mgr. Hana Pelčáková Kubecová, tel. 736 607 320,
e-mail: h.kubecova@seznam.cz

Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina a realizovány za finanční podpory města Tišnova.

Dráčci – program pro rodiče s neklidnými dětmi
Máte doma neklidné a nesoustředěné dítě nebo dítě s ADHD ve věku od tří do sedmi let? Přijďte s ním do RC Studánka na hodinu her a cvičení. V programu Dráčci se soustředíme na pozitivní ovlivňování psychomotorického vývoje dítěte. Je naplněn aktivitami na posílení hrubé a jemné motoriky, paměti, pozornosti, spolupráce a vztahu mezi rodičem a dítětem.

Kdy: úterý 16.00 až 17.30, začínáme 4. října
Kde: tělocvična RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: ukázková hodina proběhne 4. října a je zdarma, poté bude následovat devět lekcí. Cena celého programu je 450 Kč. Na ukázkovou hodinu a celý program je potřeba se přihlásit na tel. 777 706 724 nebo na email studanka.tisnov@gmail.com.

Lektorka: Mgr. Soňa Kappelová, psycholožka s praxí ve školství, kde se věnovala mimo jiné i práci s hyperaktivními a neklidnými dětmi a jejich rodiči.

Projekt „Podpora rodičů a neformálně pečujících osob o děti s ADHD“ je spolufinancován Jihomoravským krajem. Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.

Relaxace a imaginace
Přijďte si odpočinout po náročném pracovním vytížení! Relaxační metody přinášejí pocity osvěžení, uklidnění a štěstí. Tyto pozitivní pocity neprožívá jenom mysl, ale celé tělo. S sebou: karimatku, deku, polštářek, popř. teplé ponožky.

Kdy: ve čtvrtek 6. října od 18.30
Kde: v tělocvičně RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 125 Kč. Je nutné přihlásit se předem na e-mail h.kubecova@seznam.cz nebo tel. 736 607 320.

Lektorka: Mgr. Hana Pelčáková Kubecová, psycholožka, lektorka Školy lásky v rodině.

Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina a realizovány za finanční podpory města Tišnova.
Početí v životních cyklech ženy
Zveme vás na přednášku s besedou s RNDr. Janou Koudelovou, kde si budeme povídat o duchovní podstatě početí v širším slova smyslu. Zaměříme se na to, co se odehrává před početím a po něm, a na to, zda má smysl početí bránit. Vnikneme na půdu mateřství a budeme se zabývat jeho pravým účelem. Položíme si otázky, kdy je žena připravená počít dítě a proč to někdy nejde a někdy jde snadno, i přestože početí nemusí být vítáno. Prozkoumáme početí v různých etapách života, kdy často začínáme „nové věci“ a potřebujeme pro ně správnou motivaci, aby nám přinesly plody.

Kdy: pátek 7. října od 16.30 do 20.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 250 Kč. Je nutné přihlásit se předem na e-mail johankou@seznam.cz nebo na tel. 774 023 959.

Projekt „Služby pro rodiny v rodinném centru Studánka“ je spolufinancován Jihomoravským krajem. Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.

Podzimní burza dětského oblečení
Přijďte si nakoupit podzimní a zimní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let. V rámci burzy bude probíhat také charitní šatník, kam můžete darovat nepotřebné či neprodané věci pro děti.

Kdy: v úterý 11. října od 9.00 do 17.00 (prodej)
Kde: v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov
Vstupné na burzu pro kupující je 10 Kč.
Tvoření LUKA – malba na černý textil
Tvoření LuKa přichází s dlouho očekávanou malbou na černý textil. Namalujte si osobitým stylem tašku a tričko na černý podklad. Nemáte se čeho bát. Budeme opět používat oblíbená razítka a šablony a vytvoříme si tak jedinečný výrobek.

Kdy: pátek 14. října od 17.00 do 20.30
Kde: kuchyňka RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 550 Kč za osobu. Cena zahrnuje lektorné, pomůcky, tričko a tašku.
Počet lidí je omezen na osm. Je nutné se přihlásit předem do 3. října. Přihlašujte se na e-mail lucie.dospisilova@seznam.cz.
Jak předcházet závislostem u dětí
Jak mohou rodiče předcházet závislostem u dětí? Na co si dát ve výchově předškolních dětí pozor? Je v pořádku zájem dítěte o počítač nebo mobil, nebo už to přehání? Můžeme ovlivnit, jak dítě zareaguje na setkání s kouřením nebo drogami v budoucnu? Napadají vás další otázky? Mgr. Kateřina Smutná, vedoucí programů primární prevence rizikového chování, se zaměří na to, jaké možnosti mají rodiče při výchově a jak předcházet vzniku závislostí.
Kdy: pátek 21. října od 17.00 do 19.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 100 Kč za osobu. Informace a rezervace na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.
Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.
Fimo koulení
Přijďte si do RC Studánka vyrobit ozdoby z fimo hmoty s Luckou Kobzovou a Sylvou Veselou.

Kdy: pátek 21. října od 17.00 do 19.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 80 Kč za osobu. Informace a rezervace na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com.
PRVNÍ POMOC U KOJENCŮ, BATOLAT A PŘEDŠKOLNÍCH DĚTÍ
Kurz poskytuje praktické rady a postupy první pomoci a je zaměřen především na řešení akutních stavů miminek a dětí v domácím i venkovním prostředí během běžného dne. Zaměříme se na přístup k bezvědomému dítěti, dušení cizím tělesem, resuscitaci, krvácení, úrazy hlavy, popáleniny, opařeniny, volání záchranné služby, prevenci a další. Kurz je veden zejména prakticky s možností probírané věci si vyzkoušet.

Kdy: sobota 22. října od 9.00 do 13.00
Kde: tělocvična RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 150 Kč za osobu. Informace a rezervace na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.

Lektorka: Bc. Lucie Škodová je vystudovanou zdravotnickou záchranářkou a učitelkou. Pracovala jako zdravotní sestra na brněnské klinice.

Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.
Žena v pracovním právu
Vzhledem k tomu, že je ve schvalovacím procesu nová právní úprava pracovního práva, připravili jsme pro vás seminář s Mgr. Janou Růžičkovou na téma mateřská a rodičovská dovolená z pohledu práva, návrat do práce po rodičovské dovolené, výdělečná činnost během mateřské a rodičovské dovolené, zvláštní podmínky pro těhotné, ukončení pracovního poměru během těhotenství.
Kdy: pondělí 24. října od 17.00 do 19.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 100 Kč za osobu. Informace a rezervace na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.
Aktivity projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“ jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.
www.studanka-tisnov.cz
www.facebook.com/StudankaTisnov

Radka Štěpanovská, koordinátorka
Foto: Roman Skřepek



Další článek:
Předchozí článek: