Sokol Karate Tišnov

Sokol Karate Tišnov

Chtěl bych zhodnotit činnost našeho oddílu za období školního roku. Na podzim došlo k zásadním organizačním změnám v jihomoravském karate. Starý svaz přestal plnit svou funkci, a proto byl založen svaz nový, jehož členem se náš oddíl stal. Ukázalo se, že toto rozhodnutí bylo správné. Naši karatisté se zapojili do nově organizovaných soutěží v Brně, Rosicích a Kyjově. Jedno kolo Poháru talentů (dětí do 15 let) jsme dokonce uspořádali v Tišnově. Naši závodníci se v součtu bodů ze všech soutěží umístili na celkově třetím místě. Na soutěže jsme vyjížděli i mimo náš kraj, například na kvalitně obsazené GP Hradce Králové jsme také získali medailové ocenění. Svoje zastoupení máme i v rozhodcovském sboru. Š. Řezníček a H. Hrabcová složili úspěšně příslušné testy a stali se tak významnými členy sboru rozhodčích Jihomoravského svazu karate.
Dobré výsledky našich závodníků jim umožní zúčastnit se červencového Karate Campu v Drahoníně, kde budou týden trénovat pod vedením nejlepších reprezentačních trenérů.
Nejen závodníci, ale i ostatní členové oddílu poctivě trénovali a to se zúročilo na červnových zkouškách na vyšší technické stupně, kde úspěšnost dosáhla devadesáti procent.
O prázdninách budou naše tréninky pokračovat na hřišti ZŠ nám. 28. října a jejich tradiční součástí je i soustředění na Prudké, na které se přihlásilo rekordních třiadvacet účastníků.
Po prázdninách budeme pro všechny zájemce o tento sport pořádat nábor nových členů, a to v pátek 23. září v 17 hodin v sokolovně. Zvány jsou děti od šesti let, horní věková hranice není omezena.
Závěrem bych chtěl poděkovat za podporu naší činnosti výboru Sokola Tišnov, městu Tišnov a rodičům našich dětí, bez jejichž pomoci by bylo vše organizačně náročnější.

Petr Jůza
Foto: Hana Hrabcová

Další článek:
Předchozí článek: