Pohárová středa na Srbské ve varu!

Pohárová středa na Srbské ve varu!

Nebyla to středa jako každá jiná, ale finále poháru JmKFS 18. května na stadionu Zbrojovky Brno. Už nebývalé srocení stovek fanoušků AFK Tišnov v prostorách bývalé autobusové zastávky u Humpolky předurčovalo sváteční náladu. Autobusová přeprava na místo dění v Brně byla organizačně velice dobře zvládnutá. Zajímavé bylo složení finálové dvojice, která v samotném závěru udělala tečku za snažením třiapadesáti celků, které se zúčastnily pohárové cesty. Potkali se dva lídři – TJ Slovan Bzenec, bezkonkurenční oddíl na špici krajského přeboru, a stejně tak dominantní celek I. A třídy sk. A, tišnovský AFK.
Slavnostní dojemnou předehru zajistili nejmladší fotbalisté – přípravky Tišnova a Bzence. Tyto budoucí naděje kopané obou měst doprovázely aktéry finále na zelený pažit stadionu na Srbské. Rozdíl jedné výkonnostní třídy ale až krutou formou potvrdil strhující začátek Bzence. Devátá minuta zápasu uběhla, Bzenec po třech vydařených střelách vedl 3:0! Nic příjemného pro lídra I. A třídy, zčásti i po chybách obrany, to nebylo. Ten ale v celém průběhu zápasu nedokázal svoje šance zrealizovat, a tak konečný stav 5:0 vyzněl jasně pro Bzenec, vítěze poháru ročníku 2015/16. Oba celky se poprvé ve své historii dostaly až do finále. AFK Tišnov potvrdil svým druhým místem vynikající úspěšnou cestu pohárem. Nutno připomenout, že až čtvrtý soupeř startující v KP dokázal Tišnov porazit v samotném finále. Předtím už Ivančice, Moravská Slavia a Dosta Bystrc odešly z Ostrovce s nepořízenou.
Pohárová sváteční středa se zapíše také do statistik v návštěvnosti. Dosavadní pohárový rekord 500 diváků padl, světelný informační panel na Srbské potvrdil přítomnost 1 311 fanoušků! Byl to i nejsledovanější krajský zápas za posledních deset let. V poločasové přestávce došlo i k veřejnému ocenění čtyř jubilantů, bývalých aktivních sportovců, dnes funkcionářů či trenérů za dlouholetou činnost v oblasti sportu. Za Bzenec Jiří Vítek, za Tišnov Pavel Mužík, Martin Pilný a Petr Pavlas. Ceny předávali a před 1 311 diváky veřejně poděkovali jubilantům starostové obou měst Jiří Dospíšil (Tišnov) a Pavel Čejka (Bzenec), předseda JmKFS Pavel Blaha a předseda AFK Tišnov Oldřich Merta.
Jeden ročník, a to velice úspěšný, pro Bzenec a Tišnov skončil, ale dnes už víme, že na světě jsou termíny nového pohárového ročníku 2016/17. První předkolo se hraje ve středu 27. července v 17.30 hod., druhé hned v neděli 31. července. Následuje první řádné kolo v neděli 7. srpna už za účasti celků KP, tedy i našeho AFK Tišnov. Druhé řádné kolo je plánováno na středu 7. září. Byl to jen malý přehled pohárového dění v tomto roce. Za pozornost dále stojí, že účast v poháru je pro celky startující v krajském přeboru povinná. Tím pádem už týden před startem podzimní části krajských soutěží (14. srpna) nastoupí naši vítězové I. A třídy možná i proti bývalým soupeřům z ročníku 2015/16. Bude to ale na jejich hřištích. K tomu všemu přejeme hodně zdaru a nováčkovi z Tišnova zdárné působení v krajském přeboru.

Jaromír Pacek
Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: