8. ročník sportovních her mikroregionu Porta

8. ročník sportovních her mikroregionu Porta

V pátek 20. května se v Lomničce konal již osmý ročník Sportovních her mateřských škol mikroregionu Porta. Mateřinky se v jejich pořádání střídají a tentokrát los padl na MŠ Lomnička. V nově vybudovaném sportovním areálu byla zahájena doslova pohádková sportovní olympiáda. Celou akci moderovali dva klaunové z divadla Netratrdlo a ceremoniář Martin. Soutěžilo 215 dětí z šesti mateřských škol – MŠ Borač, MŠ Dolní Loučky, MŠ Lomnička, MŠ Předklášteří, MŠ Štěpánovice a Centrum Ráček ze Železného.
Děti byly rozděleny do dvou kategorií dle věku. Utkaly se v tradičních disciplínách, jako jsou hod na cíl, skok do dálky, pětiskok, štafeta, překážkový běh a skok v pytli. Tentokrát je při jejich výkonech doprovázely jim tolik známé pohádkové postavy a fandit přišli nejen rodiče a známí, ale také představitelé obce a osobně poradce prezidenta v oblasti sportu, senátor ČR, Jozef Regec, který byl jedním ze sponzorů. Soutěživost a sportovního ducha v sobě děti nezapřely a do každého klání se pustily s nadšením a vervou. Po občerstvení sladkými koláčky, ovocem a po závěrečné diskotéce nastalo napětí v podobě vyhlášení výsledků sportovní olympiády. Nikdo nebyl zklamaný. Domů si každé z dětí přineslo sladkou medaili, nápoje, cykloláhev, oplatky a mnoho drobných dárků. Každá mateřská škola obdržela pamětní pohár, diplom a velkou krabici plnou odměn. Nechyběl ani voňavý dárek pro paní učitelky. Všichni přítomní z mateřské školy Lomnička dostali od paní H. Kovářové, J. Štechové a R. Novotné jako poděkování nádherný dort s fotografiemi dětí a symboly olympijských her.
Po samotných soutěžích se mohly děti podívat na vybavení místního hasičského sboru a pohladit si některé ze zvířátek, která přinesla ukázat paní Klára Kosová, či se vyfotit se svou oblíbenou pohádkovou postavou. Jejich doprovod a přihlížející naopak zaujal stánek s kosmetikou značky Avon. Zkrátka nepřišli ani dobrovolníci, kteří pomáhali s organizací. Po skončení akce se mohli posilnit překvapením z udírny. Díky nečekané štědrosti sponzorů a pomoci mnoha dobrovolníků, kterým bych tímto chtěla poděkovat, se tak podařilo v dětech podpořit zájem o pohyb. Všichni měli radost, že se sešli zase po roce se svými kamarády z okolních mateřských škol. Navíc pro ně zábava tímto dnem nekončí. Mezi odměnami na ně čekaly nejen hračky, ale také vstupenky do zábavních a naučných parků VIDA! a Šikland – Svět, který Vás baví.
Děkujeme sponzorům: VIDA! science centrum, Steinhauser, spol. s r. o., Karlova pekárna s. r. o., VITAR, mikroregion Porta, E.ON Energie, a. s., FCC Česká republika, s. r. o., Foto-Eva, AVON Cosmetics, spol. s. r. o., Jozef Regec, Senát Parlamentu České republiky, WESTERN – Šiklův mlýn s. r. o., Bika spol. s r. o., STYLESPORT, s. r. o., Petr Bárta, Josef Šindelka, Luboš Jílek, obec Šerkovice, Hospoda U Pavlíčků, p. Matuška, p. Richter, Tomáš Kučera, David Králík, Stanislav Soukop – Dočis, Macíčkovy hračky, Výleta Tomáš – Barvy Tišnov, Libor Vít, Michal Matoušek, GREL spol. s r. o. Brno, MVDr. Klára Němcová – Veterina Tišnov.

Alena Stejskalová, ředitelka
Foto: Eva Procházková, Foto-Eva

Další článek:
Předchozí článek: