ZUŠ Tišnov: Koncertní sezóna

ZUŠ Tišnov: Koncertní sezóna

Období od března do května je v naší škole ve znamení zvýšené koncertní činnosti. Jen pár týdnů po zahájení druhého pololetí školního roku začínáme naši koncertní sezónu sérií jarních koncertů. První proběhl v sále tišnovské radnice 23. března, vystoupili na něm žáci hudebního oboru z Tišnova. Výborná akustika tohoto prostoru spolu s vynikajícím publikem vyburcovaly naše žáky k uměleckým výkonům na vysoké úrovni, vystupující pak byli odměněni hlasitým aplausem. V sérii jarních koncertů pokračovali 8. dubna žáci a pedagogové z Doubravníka, kteří za zvuku klavíru a kytary přivítali jaro v hudební třídě místní základní školy. Pomyslné vítání jara zakončili 14. dubna žáci a učitelé deblínské pobočky v sále Obecního domu v Deblíně.
S koncem školního roku se blíží také termíny absolventských koncertů, které jsou nedílnou součástí ukončení 1. nebo 2. stupně studia na ZUŠ. V letošním roce jste mohli navštívit Varhanní absolventský koncert (1. května v klášteře Porta coeli), Absolventský koncert literárně-dramatického oboru (19. května) a dva Absolventské koncerty hudebního oboru (18. a 24. května).
Významnou kulturní událostí byl koncert školního orchestru TOMBAND (www.zustisnov.cz/tomband), který jste mohli navštívit 11. dubna v kinosále Městského kulturního střediska. Třináctičlenná kapela, pod vedením dua Josef Cecava a Miroslav Falta, připravila samostatný hudební večer plný známých melodií 60. až 80. let 20. století. Jako hosty si pozvali své mladší spolužáky – hudební uskupení FALTABAND. Rád bych také připomněl vystoupení našich žáků v rámci celorepublikové akce Muzejní noc – v letošním roce 21. května. Žáci tanečního a hudebního oboru podpořili tuto akci svým vystoupením v klášteře Porta coeli.
Koncertní sezóna pro naše žáky ale nekončí. 26. května se v koncertním sále ZUŠ Tišnov představí poslední absolventi hudebního oboru na Absolventské přehrávce. V měsíci červnu pokračuje maraton absolventských koncertů, a to tanečního oddělení. Ve třech dnech (6., 7. a 9. června) „roztančíme“ Kino Svratka. Bližší informace k předprodeji vstupenek najdete na plakátovacích plochách a internetových stránkách školy. Poslední absolventi a hudebníci se představí 24. června na Bicím koncertě, který pořádáme v prostorách zahrádky U Palce. Necelý týden před ním proběhne na témže místě každoroční Den hudby – kulturní odpoledne pro všechny věkové kategorie. I k této události sledujte informace na plakátovacích plochách a internetových stránkách školy.
Tomáš Zouhar, ředitel
Foto ilustrační

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: