Ze zájezdu do Hvězdárny a planetária Brno

Ze zájezdu do Hvězdárny a planetária Brno

Mirka Dospíšilová
Autor fotografie: Markéta Prokopová

V únoru jsme v Centru sociálních služeb měli možnost poučit se o vesmíru. Před plánovaným zájezdem proběhla 4. února přednáška „Planeta Země – výjimečný prostor života v nehostinném prostředí vesmíru“. Přednášející pan Zbyněk Navrátil upoutal pozornost všech zúčastněných poučným vyprávěním i snímky. 26. února jsme vyrazili do Brna. Na Kraví hoře nás přivítala krásná budova hvězdárny a planetária, jejichž interiér byl příjemný a uklidňující.
Program „Relaxace pod hvězdami“ probíhal v malém planetáriu. Líbivou slovenštinou nás přivítal mladý muž. Pohodlně jsme se uvelebili v modrých lenoškách a už to začalo. Setmělo se, nad námi se objevila obloha plná hvězdiček, k tomu hrála příjemná a uklidňující hudba. Už poznáváme Malý vůz, Velký vůz, Orion, Megu a další hvězdy a souhvězdí. K tomu pohádkové vyprávění bájných příběhů v podání mladého Slováka. Půlhodinka rychle uběhla a my se vracíme domů.
Relaxace splnila účel, odpočinout si a v klidu posedět pod hvězdným nebem.
Na podzim opět chystáme návštěvu Hvězdárny a planetária Brno. Relax tentokrát vyměníme za poučení a prohloubení svých znalostí o vesmíru.

Další článek:
Předchozí článek: