Úspěšný vstup Handicapu do play-off 1. ligy

Úspěšný vstup Handicapu do play-off 1. ligy

Martin Volena
Autor fotografie: Martin Volena

Obrovský úspěch zaznamenalo družstvo prvoligového účastníka 1. ligy žen BK Handicap Tišnov. Vzhledem ke dvěma výhrám v posledních zápasech základní části s družstvy Strakonic a BA Sparty obsadily tišnovské ženy první místo a získaly titul vítěze letošního ročníku! Zároveň si tím, v případě postupu do finále vyřazovacích bojů v play-off, zajistily právo na pořádání letošní baráže o nejvyšší ženskou basketbalovou soutěž. Jelikož se boje o vysněný cíl již naplno rozjely, rádi bychom Vás o nich informovali.
Úvodní zápasy čtvrtfinálové série 1. ligy byly k vidění v tišnovské hale na SSK. Družstvo domácího Handicapu v nich jako vítěz základní části přivítalo osmý celek dlouhodobé části BK Junior Kralupy. Vzhledem ke vzájemné bilanci 1-1 z průběhu sezony se očekával vyrovnaný souboj s dramatickou koncovkou, jak se na play-off sluší. Opak byl však pravdou.

Soupeř přijel oslaben jak o Lindu Tesaříkovou, tak i o nejlepší střelkyni 1. ligy Janu Čermákovou, která zápasu jen přihlížela v řadách diváků. Tato skutečnost výrazně ovlivnila vývoj obou domácích utkání.

BK Handicap Tišnov – BK Junior Kralupy 66:47 (20:8, 32:21, 48:36)

Páteční utkání naznačilo rozložení sil již po první čtvrtině (20:8). Celoplošný presink a nadprůměrné procento střelby z dlouhé vzdálenosti činily hostům problémy. Pětatřicet ztrát oproti dvanácti domácím toho bylo jasným důkazem. Handicap dobře reagoval na změny obran a do rotace se dostalo všech dvanáct hráček. Přestože se náskok nevyšplhal přes dvacetibodovou hranici, dobrý vstup do utkání byl nakonec rozhodujícím faktorem přesvědčivého vítězství a znamenal úspěšný vstup do bojů v play-off. Premiéru v tišnovském dresu si odbyla posila z Žabin Gabriela Giacintová, která naplno ukázala, jak důležitá pro tým Handicapu může být v dalším pokračování sezóny.

BK Handicap Tišnov – BK Junior Kralupy 80:60 (28:20, 46:26, 65:41)

Sobotní zápas byl již o mnoho jasnější a rozhodlo se i vlivem menší rotace hostů takřka v poločase. Po třech čtvrtinách zápas vypadal dokonce na překonání třicetibodové hranice, avšak polevením koncentrace v závěru utkání byl konečný bodový rozdíl téměř shodný s tím pátečním. Minutově se opět podělilo všech dvanáct hráček a i přes navýšení počtu ztrát domácích se zápas v poslední čtvrtině už jen v poklidu dohrával.

Série pokračuje v pátek 18. března od 18.00 a případně v sobotu 19. března od 11.00 v Kralupech. Kralupské basketbalistky jsou v domácím prostředí velmi nepříjemné a budou nás čekat určitě diametrálně odlišné zápasy, než tomu bylo v prvních kolech. Věřme, že se nám podaří sérii v Kralupech ukončit a budeme moci vyhlížet semifinálového soupeře.

Další článek:
Předchozí článek: