Ohlédnutí za projektem Knihy mého srdce 2015

Ohlédnutí za projektem Knihy mého srdce 2015

I když jsme již přivítali nový rok a naše hlavy zaměstnávají plány na další čtenářské aktivity, rádi bychom se několika řádky zastavili u dvanáctého ročníku projektu Knihy mého srdce na ZŠ Smíškova.

V měsíci listopadu 2015 jsme již podvanácté propojili naši školu a městskou knihovnu díky projektu na podporu dětského čtenářství Knihy mého srdce. Jeho hlavním cílem je přivést děti ke knihám, ke čtení a také do knihovny.

Slovy klasika byl u nás listopad jednoznačně „měsícem čtenářských srdcí“ a bylo to znát! Knihovna byla plná dětí a škola plná knih. Povídalo se a poslouchalo, kreslilo se, diskutovalo a hrálo se divadlo a to všechno proto, aby děti rády sáhly po knize jako dobrém společníkovi.

Přestože nebývá vždy snadné najít v běžném výukovém režimu dostatek času na činnosti navíc, pro čtení a práci s knihou se to opět povedlo.

A to je báječné!

Poděkování za vydařenou akci patří učitelkám a učitelům, kteří dětem předávají své nadšení, paní knihovnici Marii Šikolové, která je tradičně spolehlivým organizátorem, a v neposlední řadě rodičům za jejich podporu a spolupráci!

Alena Adamcová, učitelka 1. ročníku

Další článek:
Předchozí článek: