Třikrát poděkování ze Studánky

Třikrát poděkování ze Studánky

1. Rodinné centrum Studánka uspořádalo ve středu dne 11. listopadu 2015 Martinskou slavnost. Její kořeny sahají v Tišnově až do roku 2004, což je rok založení našeho (teď již) spolku Studánka. Akci předcházelo pondělní tvoření martinských lampionků a úterní pečení martinských rohlíčků. Po světélkovém průvodu od kostela sv. Václava jsme se ve středu v hojném počtu shromáždili na náměstí Míru, kde pro nás měly připravený hudební program Lenka Křehlíková, Míla Blažková a Mirka Vyplašilová. Ty také secvičily s dětmi hranou legendu o sv. Martinovi, „vyšperkovanou“ kulisami a kostýmy. Opět přijel Martin na koni, nechyběly rohlíčky, mošt a svařák. S přípravou, zajištěním či realizací nám pomohli i další lidé, např. Václav Drhlík, zvukař Zdeněk Válka a jeho kolegové, ředitel gymnázia Karel Švábenský, kuchařky uvedené školy, paní Romana Babáková z Rohozce, fotograf Václav Havlíček a spousta aktivních rodičů… Spolek Čas pro sebe nám zajistil zázemí v setkávárně během zkoušení písniček a divadla. Moc všem děkujeme.

Uvedená aktivita je součástí projektu „Kulturní akce pro rodiny s dětmi“. Je realizována za finanční podpory města Tišnova.

Dovolte mi poděkovat jménem Studánky všem našim aktivním rodičům, našim návštěvníkům, dárcům, sponzorům, podporovatelům a příznivcům v roce 2015. Všem přejeme krásné Vánoce a pohodový nový rok 2016. Děkujeme

rovněž za poskytnuté dotace Ministerstvu práce a sociálních věcí v dotační oblasti Rodina a ochrana práv dětí, za finanční podporu Jihomoravskému kraji a městu Tišnovu. Na závěr se chci s vámi rozloučit z pozice koordinátorky Studánky, z níž odcházím ke konci roku 2015. Děkuji všem, kteří mi v uplynulých třech letech podali pomocnou ruku, poskytli podporu a vlídné slovo potřebné k překonání nemála překážek. Děkuji i za konstruktivní kritiku, díky které se mnohé věci dělají lépe. Děkuji rovněž spoustě dobrovolníků, kteří nám pomohli vytvářet zázemí Studánky a bez nichž by se hodně aktivit vůbec neuskutečnilo. Děkuji vám. Studánka je a bude zde pro vás i nadále, opět s pestrým programem a vybaveným zázemím. Můžete se těšit na nový pracovní tým, kterému přeji hodně nápadů, energie a trpělivosti.

 

RC Studánka vás srdečně zve na:

Předporodní přípravu s porodní asistentkou

Kurz deseti lekcí, ve kterých se nastávající maminka připraví na průběh těhotenství, porodu a mateřství. Těhotenství je nejkrásnějším obdobím v životě ženy, porod je cesta… Důležitou součástí kurzu je lekce pro páry, lekce o kojení a péči o miminko.

Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Kdy: ve čtvrtky v 18.15

Lektorka: Bc. Radka Mňačková (předem telefonujte na 737 365 989)

Cvičení pro těhotné pod vedením porodní asistentky

Nastávající maminky, přijďte mezi nás. Pomocí jednoduchých cviků udržíte své tělo v kondici během celého těhotenství. V každé lekci se tělo posiluje, protahuje, uvolňuje a harmonizuje. Naučíte se používat svůj dech a různé pozice k porodu.

Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Kdy: ve čtvrtky v 17.30

Lektorka: Bc. Radka Mňačková (předem telefonujte na 737 365 989)

Poporodní setkávání s Viktorií Šťastnou

Narodilo se vám miminko, třeba už druhé, a ráda/i byste s někým sdílela/i tuto novou životní etapu? Chcete se dovědět o kojení, o prvních příkrmech, o nošení v šátku a jiných nosičkách, o psychomotorickém vývoji, o plavání a otužování, o sourozencích, chcete se naučit šetrně manipulovat s miminkem, naučit se masáže, cvičení a hry s kojenci, chcete se zeptat na očkování, výchovné přístupy, školky a školy, k životnímu prostředí šetrnou péči o domácnost a na jiné individuální otázky a témata? Nabízíme poporodní setkávání s Viktorií Šťastnou, matkou čtyř dětí, lektorkou baby masáží a kojeneckého plavání. Přijďte i s tatínky či staršími sourozenci.

Kdy: každé první úterý v měsíci – 5. 1. , další výjimečně 9. 2. 2016 ve 14.15 až 15.45

Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Cena: jedno setkání 150 Kč, pět setkání za 600 Kč V případě zájmu se, prosím, ozvěte na e- -mail: viktorie.stastna@gmail.com či na tel. 731 617 168. Přihlášení bude potvrzeno.

Příprava do školy bez stresu a s úsměvem

Ve spolupráci se společností SCIO vás zveme na cyklus tří přednášek věnovaných učení a vnímání dětí předškolního a mladšího školního věku. Společnost SCIO se zaměřuje na moderní vzdělávání dětí všech věkových skupin, včetně jejich hodnocení pomocí „SCIO testů“.

1. díl: Jak rozvíjet silné stránky u dětí / úterý 12. 1. 2016

Cílem semináře je rodičům představit koncept výchovy založené na rozvoji předností či silných stránek vlastních dětí. Ukážeme si možné výhody tohoto přístupu, který je odlišný od tradičně vnímané výchovy založené na hledání chyb a nedostatků. Zamyslíme se nad vlastními silnými stránkami a snad nám toto poznání umožní odpovědět si na otázku,

jak mohu odhalit, v čem jsou moje děti dobré, a jak s tím pracovat.

Další díly:

Jak se efektivně učit s dětmi / úterý 26. 1. 2016

Jak udržet motivované dítě / úterý 16. 2. 2016

Kde: v tělocvičně RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Kdy: v úterý 16.30 až 19.30

Cena: za jedno setkání 180 Kč, při koupi celého cyklu přednášek zvýhodněná cena 450 Kč. Tento cyklus můžete zakoupit také jako VÁNOČNÍ POUKAZ. Kontakt: tel. 777 706 724 nebo e-mail: studanka@atlas.cz. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí (20 Kč za dítě na jednom setkání).

Uvedená aktivita je součástí projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“. Je finančně podpořena z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV.

Možnosti moderní antikoncepce

Přednáška o moderních trendech v oblasti antikoncepce. Zaměříme se na výhody a nevýhody různých druhů antikoncepce, na jejich spolehlivost i rizikovost pro určité věkové skupiny. Probereme možnost užívání antikoncepce v průběhu kojení. Vaše dotazy jsou vítány.

Kdy: ve čtvrtek 21. 1. 2016, od 17.30 do 18.30

Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Cena: 50 Kč (V případě zájmu zajistíme hlídání dětí. Cena 20 Kč za dítě.)

Lektor: MUDr. Lea Chroustová, gynekoložka

Uvedená aktivita je součástí projektu „Studánka – prostor pro rodičovský růst“. Je finančně podpořena z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV.

Jednorázový předporodní kurz Baby Love

Jedná se o kurz zaměřený na porod a jeho období. Je určený pro těhotné ženy od 30. Týdne těhotenství. Jeho cílem je prožít příjemné odpoledne, kdy si budeme povídat o tom, jak o sebe pečovat v těhotenství. Dozvíte se, jak se připravit na porod (nejen prakticky, ale i duševně), jak porod probíhá, jaké jsou jeho jednotlivé fáze a co se při nich děje s rodící ženou a miminkem. Prakticky si vyzkoušíte, jak jednotlivými fázemi procházet (dýchání, relaxace, úlevové polohy a polohy napomáhající sestupu miminka). Dozvíte se také, jakou úlohu při porodu hraje partner a jak nejlépe může být oporou. Budeme hovořit o tom, jak miminko přivítat na svět a co mu dělá dobře v prvních chvílích života. Na závěr se zmíníme o období po porodu a nové životní roli rodičů.

Kdy: první kurz proběhne v úterý 19. 1. 2016 od 16.00 do 19.00

Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Lektorky: registrované porodní asistentky Bc. Petra Čížková a Mgr. Barbora Kastlová

Termíny kurzů, přihlášku a aktuality naleznete na našich FB stránkách: https://www.facebook.com/babylovekurz/.

Přihlášky posílejte na babylove.kurz@seznam. cz do 12. 1. 2016.

 

RC Studánka oznamuje:

–– Bc. Radka Mňačková nabízí laktační poradenství (konzultace při problémech s kojením, návštěvy v domácnosti, pronájem odsávaček mateřského mléka). Kontakt: Bc. Radka Mňačková, tel. 737 365 989

–– Od ledna 2016 opět připravujeme logopedii s Mgr. Miroslavou Vyplašilovou.

–– Poslední den otevření RC Studánka v tomto roce bude pátek 18. 12. 2015. V lednu se těšíme na viděnou. Více o nás a akcích v RC Studánka na www.studanka-tisnov.cz.

Hlavním sponzorem webové verze novin pro Leden 2016:prostor pro inzerci

Další článek:
Předchozí článek: