Co nabízí Kino Svratka?

Co nabízí Kino Svratka?

V seriálu o střediscích MěKS představujeme po TIC (vyšlo v zářijovém čísle TN) další tišnovský stánek spojený s kulturou a volným časem – seznamte se s kinem.

FILMY

Kino Svratka nabízí tišnovským divákům v  prvé řadě filmová představení pro rodiny s  dětmi, pro dospívající, pro muže i  ženy. Kromě standardních promítání pořádá různé cykly. Dvakrát měsíčně se konají představení Filmového klubu s  krátkým úvodem, jednou měsíčně zlevněné Bio senior a Baby kino včetně hlídání ratolestí ve spolupráci s RC Studánka. V půlročním intervalu se od letoška odehrává soutěž Filmový kvíz v sále pod kinem a také cyklus Naslepo, kdy divák dopředu neví, co se bude promítat, a  zaplatí při odchodu sumu podle toho, jak se mu snímek líbil. Tradičně se 24. prosince ve 14 hodin promítá štědrovečerní pohádka se sníženým vstupným a 31. prosince odpoledne následuje pásmo večerníčků a opékání špekáčků v letním kině. Kromě výše zmíněných pravidelných akcí se nárazově konají i  jiné události: např. obnovené premiéry kultovních snímků často doprovází otázka ve foyer, kde je soutěžní „kouzelná volňásková krabička“ na odpovědi. Velké taháky si zase říkají o půlnoční premiéru – na nové Hvězdné války tak zveme všechny v kostýmech! Podle aktuální nabídky české filmové distribuce vybíráme do programu několikrát ročně satelitní přenos koncertu, ale také vážné hudby, opery či baletu v  podání těch nejlepších světových scén a  interpretů, počínaje Metropolitní operou New York a  Českou filharmonií. Z festivalů kino každoročně pořádá jednodenní přehlídku hororů Halloweenský klystýr. Nově připravujeme také festiválek crazy komedie a grotesky na letošní léto. Dále Svratka se společností Naboso spolupořádá divácky atraktivní outdoorové přehlídky Snowfilmfest na podzim a Expediční kameru na jaře. Na začátku dubna tradičně kinosál hostí festival organizace Člověk v tísni věnovaný lidským právům Jeden svět, plný občansky angažovaných dokumentů a diskusí přímo s tvůrci. Kromě projekcí pro veřejnost kino nabízí filmy pro školy a školky a také divadla. V návaznosti na představení pro školy půlročně pořádá pro veřejnost nedělní divadélko pro děti a  hravé scénické čtení LiStOVáNí (obojí ve velkém sále pod kinem).

MULTIFUNKČNÍ SÁL Kino bylo při své rekonstrukci koncipováno jako multifunkční sál s  posuvným plátnem i reflektory po obou jeho stranách. Slouží proto dobře také pro divadelní představení a  koncerty. Od letošního roku ho lze také plnohodnotně využít pro velkoplošné prezentace přes počítač  – jednotlivá okna prezentace totiž nyní přednášející nemusí posouvat přes prostředníka v promítací kabině, ale díky speciálnímu kabelu prezentaci ovládá sám přímo z pódia.

REKLAMA A PRONÁJMY

Velké plátno, tma v sále a nemožnost „přepnout na jiný program“ – to jsou atributy, které dělají z reklamy v kině zajímavou příležitost pro firmy, jak na sebe upozornit. Stačí poslat obrázek v  JPEG či PNG  – upozornění na Vaši událost nebo firmu. My ho do digitálního formátu převedeme a  na několik vteřin budeme pouštět před filmy. Podobně si převedeme i jakýkoli formát videa (.mpg.avi apod.; max. 30 vteřin). Pokud nezasahuje do programu kina, nabízíme také celoročně pronájem kinosálu, stejně tak i na jednu akci. Ceník reklamy i pronájmů naleznete na webu MěKS Tišnov v sekci „Služby“.

Pěknou filmovou zimu!

Předvánoční dárkobraní

Na závěr něco aktuálního. Nevíte, co koupit svému blízkému? V prodeji na pokladně kina jsou od letoška nové dárkové knížky za 130 korun. Do jejich vnitřku lze vepsat přáníčko. Obdarovaný pak výměnou za knížku na pokladně získá lístek do kina na 2D nebo 3D představení (neplatí pro alternativní obsah  – opery, koncerty na plátně, živé přenosy apod.). Levnější variantou dárku, vhodného pro opravdové filmové fandy, je permanentka za pouhých 30 korun. Díky ní bude mít její vlastník desátý film zdarma. Stačí sbírat postupně při návštěvách kina razítka do průkazky (platí jeden rok). Po přeložení se vejde do každé peněženky. Do třetice všeho vánočního: ve spolupráci s distributorem CinemArt nabízíme nyní ke koupi pěkné dárkové vouchery na očekávaný český velkofilm Filipa Renče Lída Baarová.

Ondřej Kaláb a tým Kina Svratka

Hlavním sponzorem webové verze pro Prosinec 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: