Koncert skupiny Poutníci, Rybářské slavnosti, KPH

Koncert skupiny Poutníci, Rybářské slavnosti, KPH

Na letošní září pro Vás v Městském kulturním středisku chystáme tři akce, jež budou postupně gradovat. První z nich je koncert legendární bluegrassové skupiny Poutníci, která vystoupí v pátek 11. září v 19.30 na Zahrádce U Palce (na nádvoří barokního domu v ul. Jungmannova 70). Skupina letos slaví 45 let existence, proto nabídne tišnovskému publiku ty nejlepší skladby ze své dosavadní tvorby.

Druhou kulturní akcí v pořadí jsou Rybářské slavnosti, které se uskuteční 20. září u rybníka v Předklášteří. Program slavností je určen labužníkům, milovníkům rybích i nerybích pochoutek a zároveň milovníkům dobré hudby. Vaše chuťové pohárky potěší mistři kulinářského umění z Tišnova a blízkého okolí (Občerstvení u Hastrmana, Hostinec Na Humpolce, Laskominy od Maryny, Edo Sushi). Výbornou kávu a doubravnické pivo nabídne kavárna Muzea města Tišnova.

Nevšední a pestrý kulturní zážitek Vás ovšem čeká i na pódiu, kde vystoupí:
– tišnovská STARá BANDa,
– slavný písničkář a disident Jaroslav Hutka,
– bývalý frontman -123 minut a fenomenální zpěvák Zdeněk Bína se svým triem
– a originální showman a hiphoper Don Juan Disco.

Akce nabídne také pestrý doprovodný program pro děti. Ve spolupráci se střediskem volného času Inspiro, rodinným centrem Studánka, Galerií Jamborův dům chystá Muzeum města Tišnova pro děti odpoledne plné zábavy i poučení. Jedná se o volně přístupnou akci (vstupné dobrovolné). Přijďte si vychutnat a užít nedělní oběd na Rybářské slavnosti! Třetí a největší zářijové akci našeho města, Svatováclavským hodům, je věnována samostatná pozvánka mé kolegyně Aleny Ochrymčukové.

Závěrem Vám proto pouze nastíním, co v MěKS chystáme dále. Nyní již máme hotový program na následující sezónu KPH 2015/2016, která nabídne milovníkům klasické hudby mimořádně kvalitní interprety. Za zmínku stojí: Edita Adlerová (říjen), Schola Gregoriana (prosinec), Igor Ardašev (leden), Smetanovo Trio (duben), Micheala Fukačová (květen) a další. Koncem září zahájíme předprodej abonentek pro následující sezónu, proto sledujte naše internetové stránky a vývěsní plochy.

Jan Brdíčko, ředitel MěKS

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: