Babytenisté Tišnova na 7. místě v kraji

Babytenisté Tišnova na 7. místě v kraji

Tišnovské družstvo babytenisu (8-9 let) prošlo jarní sezónou bez menšího zaváhání a v I. třídě JmTS skončilo na prvním místě. Toto umístění zaručovalo postup na krajské finále mezi nejlepších 12 družstev v kraji. V dlouhodobé soutěži se v kategorii babytenisu účastnilo celkem 63 družstev, takže postup mezi dvanáctku nejlepších byl pro tým z Tišnova velký úspěch.

Turnaj družstev se odehrál o víkendu 7.-9. 9.2019 na dvorcích tenisového areálu ŽLTC BRNO. Předkolo, které tvořilo 8 týmů se v deštivé sobotě odehrálo na třech krytých dvorcích, které má klub celoročně k dispozici. Tišnov nastoupil proti týmu TCMJ Brno Líšeň a po dvouhrách si připsal vítězství 4/0 a postup do závěrečných bojů v neděli.

Počasí se v neděli umoudřilo, a tak mohlo krajské finále pokračovat na venkovních dvorcích za účasti osmi nejlepších týmů. Tišnovský tým v sestavě Adriana Bukalová, Amélie Musilová, Dominika Filipi, Mikuláš Buzrla a Matěj Cikánek si vylosoval druhý nasazený tým ze Zlína. Utkání bylo vyrovnané, ale po dvouhrách vedl Zlín 3/1. Závěrečné čtyřhry skončily poměrem 1/1 a tak Zlín šel po vítězství 4/2 do bojů o první 4 místa a Tišnov o 5.-8. místo.

Dalším soupeřem byl HTK Třebíč, který měl velice vyrovnaný a kvalitní tým a zvítězil nad Tišnovem 5/1. Tišnov tak šel bojovat o sedmé místo. Soupeřem byl Uherský Brod a zápas to byl velice vyrovnaný. Nejprve zvítězila Adriana Bukalová poměrem 4/1 a také na třetím postu Dominika Filipi 4/1. Amélka Musilová po výborném výkonu soupeřce podlehla 3/4 a Miki Buzrla naopak otočil nepříznivý vývoj a zvítězil 4/3. Před čtyřhrami tedy vedl Tišnov 3/1 a stačilo vyhrát pouze jedno utkání. Nakonec ale obě čtyřhry skončily úspěšně a tišnovský tým si tak na krajském finále vybojoval krásné 7.místo. Pro Tišnov a tenisový klub je to další velký úspěch a další výsledek každodenní práce s mládeží SK Tenis Tišnov.

text i foto Zdeněk Kunický

 

Další článek:
Předchozí článek: