Tišnovsko Jaroslava Jebáčka

Tišnovsko Jaroslava Jebáčka

Dne 17. dubna se konala v prostorách Galerie Na schodech vernisáž výstavy fotografií Jaroslava Jebáčka. Jde o výběr asi stovky fotografií z celkového počtu 2 500, které autor pořídil v letech 2015–2019 fotografováním pamětihodností v 98 obcích, v jejich katastrech a bývalého okresu Tišnov (stavby, památníky, křížky, kapličky, plastiky, hraniční a jiné kameny). Cílem autorova snažení je vydání unikátní obrazové publikace encyklopedického charakteru. Na knize spolupracuje s PhDr. Irenou Ochrymčukovou a PhDr. Josefem Zacpalem z Podhoráckého muzea v Předklášteří.

Dne 7. května navštívila tuto výstavu na pozvání autora vzácná návštěva – prof. MUDr. Milena Kotzianová se svojí kamarádkou PhDr. Pavlou Seitlovou, vnučkou arch. Bohuslava Fuchse.

Výstava potrvá do 21. června, galerie má otevřeno v pracovní dny od 8 do 17 hodin. Po skončení výstavy bude autor fotografie nabízet k vystavení ve větších obcích bývalého okresu Tišnov. Na základě velkého zájmu připravuje Jaroslav Jebáček rovněž besedu na letošní říjen.

Miroslav Pálka

Foto: Jaroslav Jebáček

Další článek:
Předchozí článek: