Sokolové v Tišnově nezahálí

Sokolové v Tišnově nezahálí

Zálesácký závod zdatnosti – 2018

Dne 21.4.2018 pořádala Tělocvičná jednota Sokol Tišnov župní kolo ZZZ. Zálesácký závod se letos konal v Tišnově na zalesněném kopci Klucanině se startem a cílem na parkovišti u nového hřbitova. Z kategorií (14-17) a (11-14) postoupila vítězná hlídky do celostátního přeboru ČOS, který se konal v malebné jihočeské Třeboni, ve sportovním areálu Doubí. Nejenom rychlost, ale i zručnost (uzlování, rozdělávání ohně), orientace v terénu a vědomostní znalosti (přírodovědné, vlastivědné, morseovka, historie a současnost Sokola) rozhoduje o vítězi závodu. Hlídka ve složení (Štveráčková, Valentová a Daniel) skončila na 7. místě a hlídka (Straková, Mihulová) doběhla na 6. místě. Blahopřejeme a děkujeme za vzorné reprezentování Tělocvičné jednoty Sokol Tišnov a Župy Pernštejnské.

XVI. všesokolský slet

V sobotu 26.5.2018 se v Tišnově konal Sokolský slet Župy Pernštejnské. Na hřišti za tišnovskou sokolovnou cvičenci představili už celou choreografii sletových skladeb. Vypomoci nám přijeli sestry a bratři z župy Jana Máchala, Krále Jiřího a Moravskoslezské. Pozvání přijala i starostka ČOS sestra Ing. Hana Moučková. Celý záznam vystoupení lze zhlédnout na www.tisnovskatelevize.cz.

O víkendu 8.6. – 10.6.2018 se sokolové sjeli na Krajském sletě v Brně, kde se představili v 11. skladbách XVI. Všesokolského sletu. Pro cvičence slet už začal v pátek a v sobotu hromadnými secvičnými. V neděli ve 13 hodin začal hlavní program odhalením pamětní desky ke 100. výročí republiky na Besedním domě a průvodem centrem města až na stadion, kde byl slet slavnostně zahájen verši, které přednesla herečka Zdena Herfortová a úvodním slovem starostky ČOS Hany Moučkové a starostky župy Jana Máchala sestry Lídy Ryšavé. Hlavně dětské a dorostenecké skladby měly velký úspěch, ale i skladby žen, mužů a seniorů byly odměněny potleskem.

Všichni cvičenci tělocvičné jednoty Tišnov, kteří celý rok pilně nacvičovali sletové skladby, se už těší a chystají do Prahy na XVI. Všesokolský slet, který se koná ve dne 1. a 6. července, aby se představili s ostatními sokoly z celé republiky i hosty ze zahraničí v pražské Eden aréně ve dnech 5.a 6. července v hromadných sletových skladbách.

Silvie Pavlíčková

Foto: Kristýna Machová

Další článek:
Předchozí článek: