NZDM Klub Čas Tišnov – jarní osvěžení

NZDM Klub Čas Tišnov – jarní osvěžení

Po delší chvilce se vám opět hlásíme z klubu. Pro připomenutí, co vlastně Klub Čas je. Jedná se o nízkoprahové zařízení pro děti a mládež od 9 do 26 let. Nízkoprahovost u nás znamená, že k nám může přijít člověk s jakýmkoli problémem či situací a nezáleží na tom, odkud pochází nebo jaký je. V klubu najde bezpečný prostor a pracovníky, kteří jsou vzděláváni, aby dokázali pomoci. Zároveň se zde může setkat s dalšími lidmi, kteří klub navštěvují a sdílet tak své radosti i starosti nejen s pracovníky.

 

Na klubu se bavíme o různých tématech, která se přímo i nepřímo týkají nás všech. Našim hlavním cílem je naučit se problémům předcházet (primární prevence). Naučit se reagovat na situace, které nás mohou ohrozit na zdraví, nebo na duši. A naučit se řešit problémy, když už nastanou. Najdete nás v Tišnově na „Ráboňce“ vedle Městského úřadu (út: 12:30 – 19:00, st: 12:30 – 18:00, čt: 12:30 – 19:00, pá: 14:00 – 19:00) a v Lomnici vedle Fortiky (po: 12:30 – 17:30, út: 12:30 – 17:30, čt: 12:30 – 17:30).

 

Za poslední dobu se nám podařilo posílit vybavení klubu. K radosti nás všech. Důkazem, že svět je malý, bude připravovaný turnaj ve stolním fotbálku společně s nízkoprahem v Bystřici. Máme velké šance na úspěch, trénink jede na plné obrátky. V neposlední řadě stojí za zmínku, že je možnost se na klubu realizovat i ve výtvarných/rukodělných aktivitách. Jako například ve zdobení květináčků, výrobě šperků nebo dekorací podle ročního období. Přijďte mezi nás si popovídat a zapojit se do aktivit, které jsou vám blízké.

Společně s vámi pracujeme na zlepšení situace mnoha lidí v našem okolí, a to je důkaz lidskosti a velkých srdcí. S pomocí donátorů, Jihomoravský kraj, město Tišnov, městys Lomnice, obec Čebín, a dalších, se tato činnost daří mnohem lépe a jsme za to moc rádi. Děkujeme.

 

Richard Mašek / Klub Čas

Foto: archiv Oblastní charity Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: