Na ZŠ Deblín to žije

Na ZŠ Deblín to žije

V Deblíně nezahálíme a stále se něco děje. V měsíci prosinci se velice vyvedl vánoční zájezd do Vídně, který byl určen nejen pro žáky naší školy, ale i pro širokou veřejnost. Zájem byl obrovský, proto se místo plánovaného jednoho autobusu vypravily autobusy dva. Po prohlídce historického centra došlo samozřejmě i na návštěvu adventních trhů a všech jejich krás.

Žáci 5. a 9. třídy se v prosinci vydali do Mahenova divadla na operu Čert a Káča, měli tedy jedinečnou možnost zažít atmosféru večerního představení, a dokonce se podívat za oponu a setkat se s představiteli čertů a členy sboru.

Velkou lednovou událostí byl týdenní lyžařský výcvikový kurz v Ostružné, který se těší velké účasti. I přes ztížené sněhové podmínky panovala dobrá nálada, mnoho žáků zlepšilo svůj lyžařský um a celý kurz byl zakončen karnevalem na lyžích.

V pátek 19. ledna proběhla i dlouho očekávaná a připravovaná událost – Školní ples. Ten byl v režii 9. třídy a žáci během něj předvedli krásnou polonézu, kreativní půlnoční překvapení, „ohňostroj“ a samozřejmě došlo i na pasování pomocí šerp na absolventy. Tančilo se jako o život, slzy dojetí ukáply a zůstaly nám všem krásné vzpomínky.

V lednu také začaly intenzivní Edukační skupinky pro předškoláky, kde se děti pečlivě připravují na vstup do první třídy. Kromě toho se u nás předškoláci setkávají každý měsíc na adaptačním kurzu.

Pozvánka do školy

Srdečně zveme na Den otevřených dveří v úterý 6. března 2018:

  • pro předškoláčky bude od 16 do 18h připravena CESTA ZA POZNÁNÍM
  • otevřená výuka ve všech třídách od 8:25
  • v 10h a v 17h ve sborovně školy beseda s vedením školy
  • prohlídka školy pro malé i velké děti a jejich rodiče

 

Mgr. Tereza Vítková

Popiska k fotce: Týdenní lyžařský výcvikový kurz v Ostružné zakončili žáci karnevalem na lyžích. Foto: Mgr. Radka Novotná

 

Další článek:
Předchozí článek: