Z maškarní zábavy

Z maškarní zábavy

Únor je obdobím karnevalů a maškarních zábav. Centrum sociálních služeb Tišnov uspořádalo ve čtvrtek 23. února Maškarní pyžamovou zábavu. A ukázalo se, že se umíme bavit i my senioři.

Po přivítání paní ředitelkou se v sále jídelny naladila příjemná atmosféra, když k poslechu a tanci zahráli oblíbení manželé Maškovi. Všech šedesát přítomných seniorů však očekávalo zejména příchod masek. Již dlouho dopředu mnozí zvažovali, jaké oblečení a masku zvolí. V režii pracovnice CSS Markéty Prokopové a paní Ludmily Cvrkalové se nakonec připravilo sedmnáct masek, jejichž příchod do jídelny přivítal bouřlivý potlesk. V následující promenádě mohli všichni ocenit různé převleky – někteří dorazili skutečně v pyžamu nebo noční košilce, představila se ale i komtesa, dáma ve společenském oděvu nebo elegantní pán s knírkem. Veselí započalo rejem masek, vzápětí se přidali k tanci i ostatní.

Na tančících byla vidět radost z pohybu a mnozí si s muzikanty i zazpívali, neboť jejich repertoár byl výborně zvolen z písní pro nás seniory.

K tanci jsme si mohli dát i něco z bohatého občerstvení. V průběhu odpoledne se losovala tombola, která zahrnovala přes osmdesát krásných cen, takže v podstatě každý něco vyhrál. Zábava pokračovala až do 18 hodin.

Poděkování patří našemu vedení, všem, kteří se podíleli na přípravě, a také děvčatům při obsluze.

A nám seniorům nezbývá než se těšit na další akce.

 

Marie Magdová

Foto: Markéta Prokopová

Další článek:
Předchozí článek: