Velikonoční Kunštát, za týden Ostrovec!

Velikonoční Kunštát, za týden Ostrovec!

Jaromír Pacek

Je to věc už zcela jistá, fotbalové jaro se na nás chystá. Předlouhá fotbalová přestávka v trvání dvaceti týdnů končí. Začala po posledním podzimním utkání našich celků 10. listopadu 2015 ve Šlapanicích. Už tento velikonoční víkend se však fotbalový kolotoč pro AFK Tišnov rozjíždí zápasy na hřištích soupeřů.
A mužstvo mužů cestuje v sobotu 26. března do Kunštátu. Boj o body pro doposud vedoucí celek I. A třídy skupiny A začíná. Podzimní duel na Ostrovci byl pro Tišnov úspěšný, výsledek 3:1 a tři body pro nováčka soutěže byly na světě. Malé ohlédnutí v novodobé historii zápasů obou soupeřů od ročníku 2002/03 ukazuje úspěšnější statistiku pro Kunštát. Na naší straně jsou čtyři výhry, sedm porážek a dva nerozhodné výsledky. Vůbec poslední zápas AFK Tišnov 9. října 2011 v Kunštátě vešel do historie kunštátské kopané. Naši kluci ukončili po čtrnácti měsících jejich domácí neporazitelnost a zvítězili nad nimi 3:0. To byla ještě bitva v I. B třídě, dvě trefy do sítě domácích poslal Jirka Klíma a jednu Adam Sítař. Trenéru Martinu Pilnému a asistentu Martinu Flamichovi se tenkrát podařil husarský kousek, který domácí hráči a příznivci velice těžko nesli. Nutno ale připomenout, že ani tato prohra nezabránila postupu FK Kunštátu do I. A třídy. Současný celek našich soupeřů je po podzimní části se sedmnácti body na osmém místě v tabulce.
Už první dubnový víkend otevře tišnovský Ostrovec svoji doposud vlídnou náruč pro domácí mužstvo a jejich věrné fanoušky. Sobota 2. dubna nabídne dorostenecký duel mezi Tišnovem a Veverskou Bítýškou. Neděle 3. dubna přichystá další fotbalovou lahůdku – FC Svratku Brno, začátek je stanoven na 15.30 hodin. Po podzimu je Svratka na devátém místě se šestnácti body. Podzimní zápas v Komíně a výsledek 4:2 pro Tišnov nastartovaly úspěšnou cestu podzimní části soutěžního ročníku. Tři branky vsítil Ladislav Hansl a jednu nejlepší kanonýr naší skupiny Mohamed Traoré neboli Momo.
Neméně zajímavý bude i předzápasový střet domácího B mužstva mužů proti SK Moravské Knínice, jehož začátek je ve 13 hodin. Náš celek je v čele základní skupiny okresu Brno-venkov a má reálnou šanci na postup do III. třídy okresní soutěže.
Aby těch sdělení nebylo málo, je nutné upozornit i na středu 20. dubna. Ten den dorazí na Ostrovec mužstvo FC Dosta Bystrc, účastník krajského přeboru. V 17.00 hodin začne čtvrtfinálové utkání krajského poháru v kopané. I tady proběhne zajímavá bitva, konečný cíl potom bude lákavý. Vítěz poháru JMKFS se utká v boji o superpohár s přeshraničním vítězem Bratislavské župy.
Pro jarní část soutěže je tu opět velké lákadlo týkající se Mercedesu, tedy Petra Švancary. Pokud bude v pojízdném stavu, pak na všechny domácí zápasy AFK Tišnov v druhé polovině ročníku 2015/16 určitě nastoupí! Máme se na co těšit, protože uvidíme i několik dalších nových tváří, nevyjímaje Františka Kuldana, v dresu Tišnova. Cíl je daný, už jen toho sportovního fotbalového štěstí bude zapotřebí. Všechny další informace týkající se soupisky hráčů, vedení oddílu a rozlosování soutěží všech celků AFK Tišnov budou jistě k mání právě 3. dubna na Ostrovci. I touto cestou vás zveme na všechny akce TJFTF.

Další článek:
Předchozí článek: