Hledání kapliček čtenáře zaujalo

Hledání kapliček čtenáře zaujalo

Naše letošní prázdninová soutěž, v níž jste měli za úkol poznávat kapličky v okolí Tišnova, zlákala dosud  rekordní počet soutěžících, což nás upřímně potěšilo. Tři šťastní výherci byli vylosováni z celkového počtu 34 bezchybných luštitelů, právě tolik čtenářů totiž neomylně identifikovalo všech 15 obrázků.

Jak tedy měla správná odpověď vypadat?
1 Borač, 2 Borovník, 3 Brumov, 4 Drahonín, 5 Hluboké Dvory, 6 Kaly, 7 Křeptov, 8 Maňová, 9 Pernštejnské Jestřabí, 10 Rojetín, 11 Řikonín, 12 Šerkovice, 13 Vidonín, 14 Vratislávka, 15 Železné

Jak vyplývá z Vašich doplňujících vyjádření, hledání správného řešení probíhalo jak formou osobních cest na příslušná místa, tak i domácím pátráním ve webových portálech. Oba způsoby jsou pochopitelně zcela legitimní, my jen doufáme, že většina z Vás spojila soutěžení i s turistikou.

V několika případech nám z téže mailové adresy došlo více totožných odpovědí podepsaných různými jmény – do slosování jsme je tentokrát ještě zařadili všechny, ale nepovažujeme tento postup za úplně čistý a lze předpokládat, že do budoucna přece jen o něco zpřísníme pravidla.

Mnozí z Vás iniciativně připojili i názvy jednotlivých kaplí a někteří nás rovněž upozornili, že v případě obce Borovník nebyla do galerie fotografií zařazena kaplička, nýbrž tamní zvonice. Skutečnou borovnickou kapli Vám tedy představujeme dodatečně až nyní. Snímek z Křeptova byl pro změnu poněkud staršího data a opravená stavba dnes vypadá lépe než na fotografii, což ale žádného z Vás naštěstí nezmátlo.

Štěstí se při losu usmálo na Lenku Drlíkovou, Andreu Kučerovou a Ivanu Hálovou. Prosíme jmenované čtenářky, aby příležitostně kontaktovaly editora Tišnovských novin a dohodly si s ním termín a způsob převzetí poskytnutých cen.

Doufejme, že se nám na příští letní prázdniny opět podaří vymyslet hru, která Vás zaujme alespoň tak jako ta letošní.

Václav Seyfert

Další článek:
Předchozí článek: