Otevřeno pro každého

Otevřeno pro každého

Klub Čas chce navázat kontakt s veřejností

Každý se na svět díváme skrze nějaké vlastní brýle. Přijde nám důležité něco jiného než ostatním. Nám není lhostejné, jak se žije dětem a mladým lidem. Proto otevřeme v rámci Týdne nízkoprahových klubů 20.–24. září 2021 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež – Klub Čas v Tišnově i v Lomnici na akci „Otevřeno pro každého“ veřejnost – děti, mladé lidi, rodiče, učitele, firemní dárce, zástupce samospráv – aby se mohl kdokoliv blíže seznámit s naší činností. Připraven bude pestrý program zaměřený na všechny účastníky, zejména na případné budoucí návštěvníky klubu.

Věříme, že si každý příchozí přijde na své a odejde obohacen o něco nového – ať už je mu, kolik chce let, a chce si prostory klubu jen tak prohlédnout nebo se zapojit do diskuse a něco se o naší službě dozvědět. V blízkosti klubu bude také k prohlédnutí fotografická výstava „Příběhy ulice“, kterou terénní pracovníci vytvářeli v průběhu roku. Atraktivním prvkem pro děti a mládež budou sportovní aktivity, například slacklining, kulečník a diabollo.

Otevřena bude hudební místnost, kde si naši stálí návštěvníci klubu během roku zkouší mixovat, nahrávat a tvořit hudbu. Všem příchozím se budou věnovat sociální pracovníci. Oba naše kluby – v Tišnově na ul. Ráboňova 116 i v Lomnici na nám. Palackého 16 – můžete navštívit v týdnu od 20. do 24. září, kdykoliv během řádné otvírací doby. Přesnou otvírací dobu najdete na www.tisnov.charita.cz v záložce „Naše služby“.

Kromě této akce budeme školám od září nabízet preventivní programy zaměřené na témata, se kterými se děti a mladiství během svého dospívání  velmi často setkávají. Pro mnohé bude návrat do škol obzvlášť náročný a nízkoprahová služba pro děti a mládež tak může být účinnou spojkou.

Těšíme se na nové výzvy i na vás návštěvníky.

Hynek Šimon

Další článek:
Předchozí článek: