Ha-kapela na hodech

Ha-kapela na hodech

Při každých Svatováclavských hodech upoutá na náměstí Míru největší pozornost hlavní hudební účinkující. V posledních létech jsme měli možnost poslouchat doslova před radnicí například Petera Lipu, Vlastu Redla nebo skupiny YoYo Band, Žlutý pes či Buty.
Letošní dramaturgie hodového programu nabídne návštěvníkům populární tišnovskou Ha-kapelu, která v letošním roce slaví v této podobě již 20 let od svého vzniku. Skupina vedená kapelníkem Ladislavem Havlíkem je již druhá téhož jména. V 90. létech existovala její první, převážně jazzrocková podoba, pak si šéf začal vychovávat novou generaci hudebníků, z nichž jsou dnes již zkušení třicátníci.
Kapela plánovala na letošní 23. květen velký speciální koncert v letním kině jako připomínku dvou desetiletí své existence, ale pravidla karantény jí v tom zabránila, takže místo toho dostane výrazný prostor přímo na náměstí Soubor vystoupí se svým obvyklým programem, dvě novinky však Laďa Havlík přece jen slíbil. Sestavu doplní – nejen pro tuto příležitost – trombonista Vít Syrovátka a druhý tenorsaxofonista Tomáš Křišťan. Není pochyb
o tom, že Ha-kapela zaujme posluchače stejně jako při všech svých dosavadních tišnovských koncertech.

Václav Seyfert

Další článek:
Předchozí článek: