Výsledky soutěží Ekoporadny

Výsledky soutěží Ekoporadny

V letošním ročníku vyhlásila Ekoporadna v Soutěži o nejkrásnější stromy a květinové výzdoby čtyři vítěze ve čtyřech kategoriích.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo 22. října v 17 hodin v sálu Městské knihovny Tišnov, součástí byla přednáška Ing. Hanky Ondruškové o starých i současných odrůdách ovocných stromů našich zahrad.

V soutěži „O nejkrásnější stromy“ v kategorii „Strom na soukromé zahradě/pozemku v katastru města Tišnova“ zvítězila katalpa pana Zdeňka Jílka, kterou do soutěže přihlásila paní Lucie Jůzová. Vítězem v kategorii „Strom ve veřejné zeleni města Tišnova“ se stal platan v parku na nám. 28. října, který do soutěže navrhla Ekoporadna Tišnovska. V další soutěži „O nejkrásnější květinové výzdoby“ v kategorii „Okna a balkony“ zvítězil balkon paní Libuše Černé, která příspěvek do soutěže sama přihlásila. Kategorii „Předzahrádky“ vyhrála předzahrádka rodiny Kvasnicovy, kterou do soutěže vyfotila Ekoporadna Tišnovsko. Srdečně děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili.

Děkujeme také paní Kopřivové z Městské knihovny Tišnov za pomoc při instalaci výstavy i na slavnostním vyhlášení, panu Brzobohatému za možnost uspořádat výstavu v průjezdu lékárny Arnika, Komisi životního prostředí za iniciaci soutěže a také městu Tišnov za finanční podporu v rámci dotačního programu pro oblast životního prostředí pro rok 2019.

Galerie fotek letošních kandidátů je k vidění na webových stránkách http://ekoporadna.tisnovsko.eu/ nebo na Facebooku Ekoporadny.

Doufáme, že soutěž zviditelnila mnoho krásných výzdob i opomíjené stromy a že si jich lidé budou více všímat při procházkách Tišnovem. Příští rok se budeme těšit na další příspěvky!

Tereza Karasová

Vítězná předzahrádka rodiny Kvasnicovy. Foto: Ekoporadna Tišnovsko

Další článek:
Předchozí článek: