Zemědělka slaví

Zemědělka slaví

„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“ 
Antoine de Saint-Exupéry

Šedesát let od svého založení oslaví v příštím roce Střední a základní škola Tišnov, kterou stále vnímáme jako naši „zemědělku“ na náměstí.

Oslavy jsou naplánovány na červen 2020, kdy ve spolupráci s Muzeem města Tišnova naše škola připraví expozici, v níž chce návštěvníkům představit vývoj školy na pozadí změn v zemědělství na Tišnovsku v průběhu posledních šedesáti let. Učitelé i žáci se již teď připravují, aby obyvatelům Tišnova a okolí nabídli zajímavé zážitky.

„Rádi uvítáme materiály, které dokumentují historii naší školy, dobové fotografie, učebnice nebo jiné artefakty. Vděční budeme rovněž za veškeré zapůjčené zemědělské předměty – stroje, nástroje, herbáře, fotografie,“ říká pověřená koordinátorka výstavy paní učitelka Mgr. Jitka Alexová. Koordinátorku můžete kontaktovat e-mailem: alexova@skolatisnov.cz nebo prostřednictvím telefonního čísla 725 557 792. Za všechny materiály předem děkujeme.

Součástí oslav bude také shromáždění bývalých i současných zaměstnanců a žáků školy, den otevřených dveří, přehlídka zemědělské techniky a další akce. Bližší informace přineseme na stránkách školy www.skolatisnov.cz.

Hana Strelowová

V příštím roce oslaví šedesát let od svého založení Střední a základní škola Tišnov. Foto: Jitka Alexová

Další článek:
Předchozí článek: