Rodinná stezka otevřena

Rodinná stezka otevřena

V sobotu 27. 4. zástupkyně Rodinného centra Studánka Soňa Kappelová, starosta města Jiří Dospíšil a autorka stezky Petra Cífková slavnostně přestřihli pásku a otevřeli Rodinnou naučnou stezku na Klucanině. Jde o dlouhodobý projekt RC Studánka. Jeho cílem bylo rozšíření Stezky pro nejmenší, kterou na Klucanině vybudovalo tehdejší Mateřské centrum Studánka v roce 2009.

Rodinná naučná stezka začíná u nového hřbitova a vede po žluté turistické značce. Pod rozhlednou se napojuje na již stávající stezku pro nejmenší. V nové části stezky je instalováno pět interaktivních tabulí, které přibližují les a život v něm. Pod rozhlednou byly umístěny dva nové prvky: kladina aneb skoč jako jelen a motýl okáč, na kterého si děti mohou vylézt a skrze jeho tykadla i sklíčka v křídlech pozorovat les.

Autorkou návrhu a výtvarného zpracování nových prvků je MgA. Petra Cífková, zkušená výtvarnice a ilustrátorka z Prahy. Společně s kovářem Radkem Misíkem a truhlářem Davidem Colleym vytvořila originální prvky, které přitahují pozornost dětí i dospělých.

Umístění a zabudování tabulí na kopci realizovalo město Tišnov, konkrétně pracovníci Odboru správy majetku a komunálních služeb. Děkujeme panu Václavu Drhlíkovi, paní Žanetě Krábkové, panu Radimu Královi a celému odboru za spolupráci a podporu při realizaci tohoto projektu.

Náklady činily 240 000 korun. Více než polovinou se podílelo město Tišnov. Zbytek finančních prostředků se podařilo získat od sponzorů a dárců – ARTIN, spol. s r. o., Aleš Drlík, Aleš Smékal – IDIGI.CZ, BAUMAT, spol. s r. o., Duk finance s. r. o., GDP Koral s. r. o., JICOM, spol. s r. o., Michal Knecht, Zuzana Kurdiovská, Maso Klouda, s. r. o., Steinhauser, s. r. o., Tišnovská rychta, s. r. o., Vezesa – Vlastimil Tatíček a VITAR, s. r. o. Děkujeme všem za jejich podporu.

Soňa Kappelová, iniciátorka projektu

Foto: Tomáš Chvíla

Další článek:
Předchozí článek: