Co přinesl benefiční Smyslůplný festival?

Co přinesl benefiční Smyslůplný festival?

V sobotu 4. května proběhl v prostorách Městského kulturního střediska benefiční Smyslůplný festival k oslavě 10. výročí založení Lesního rodinného klubu na Tišnovsku. A snad mi dají všichni zúčastnění za pravdu, že se podařilo něco mimořádného! Viděli jsme krásná divadelní představení, zaposlouchali a nasmáli se u textů a hudby folkového violoncellisty Pavla Čadka, zatancovali a zazpívali si s brněnskou rockovou skupinou Touchwood a poslechli si krásné Vlaštovky. K tomu všemu jsme si mohli vyrobit organzové brože, čajové pytlíky, dřevěné korálky a dřevěné medaile. Děti si také mohly vyzkoušet hry zapůjčené z Lipky – pracoviště Jezírko – zalovily si tak rybičky a nakrmily čápa. K dispozici měly také slackline, kde mnohé děti zkoušely svou rovnováhu. Taky se nám podařilo pokřtít nový název klubu – LRKT Kalužníček. Děti docházející do klubu již dříve vybraly název a jedna ze zakladatelek klubu, Karolína Jandová, jej pokřtila na festivalu dešťovou vodou! Kalužníček napovídá i o tom, co si děti v klubu velmi rádi užívají. Po celou dobu festivalu se staraly o naše mlsné jazýčky a prázdná bříška maminky dětí docházejících do klubu, které nachystaly neuvěřitelné množství dobrot. Také benefiční stánek nabízel spoustu sazeniček a kaktusů, látkových tašek a pytlíků, šperků, pletených a háčkovaných výrobků vše opět z rukou maminek z klubu a dalších podporovatelů klubu.

Celý festival by však nemohl proběhnout také díky sponzorům. Festival tak finančně podpořili všichni účinkující včetně moderátorky, město Tišnov, Městské kulturní středisko, Bika, s.r.o., Karlova pekárna, Copycentrum Martiny Sikorové, Akarazoo Tišnov. Pro festival pak zapůjčili vybavení: místní farnost, spolek Hojnost, ZŠ ZaHRAda a TJ Sokol Tišnov.

Díky neuvěřitelnému nasazení rodičů Kalužníčku a všem sponzorům tak LRKT Kalužníček získal v rámci benefičního festivalu přes 35 000 Kč! Tato částka pomůže zajistit provoz klubu tak, aby byl finančně dostupný pro co nejvíce rodin a zároveň mohl adekvátně ohodnotit zaměstnance. Festival tak byl velkým zážitkem, který opravdu nasytil naše smysly a doufáme, že se nám podaří něco takového třeba v příštím roce. Fotografie z toho letošního můžete vidět na FB profilu klubu.

Adéla Nešporová, koordinátorka klubu

Další článek:
Předchozí článek: