Výstavy a doprovodné programy

Výstavy a doprovodné programy

14. 5. / úterý / 17.00–19.00
Pod lupou je… Anglická výtvarná dílna s Radkou Kaclerovou
V poslední anglické výtvarné dílně věnované výstavě Klenbou – Brázdou se zaměříme na techniky a postupy práce malíře Adama Kašpara. Prohlédnete si rozmanité druhy přírodnin pěkně zblízka pod lupou a zkusíte je namalovat. A přitom i obohatit svůj anglický slovníček.

11. 5. / sobota / 10.00–12.00
Mapy – výtvarná dílna s Lucií Zamazalovou Mapa! Myslíš, že se pod tímto pojmem ukrývá pouze mapa světa nebo mnohem víc? Co kdybych Ti vyprávěla příběh o jiných světech, kde mapy vypadají úplně jinak? Přiblížíme se médiu fotografie a seznámíme se s tvorbou koláží.

1. 6. / sobota / 16.00–20.00
BOOM! GRRR! BANG! A vše se hýbe?
Vernisáž výstavy Ateliéru Komiks a ilustrace pro děti Barbary Šalamounové FUD Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni uvede kurátorka výstavy Marta Sylvestrová a vedoucí ateliéru Barbara Šalamounová. Poznejte práce studentů a pedagogů ateliéru, který vznikl v roce
2011 jako zatím jediný obor věnující se vysokoškolskému studiu komiksu u nás. Výstava představí aktuální podobu komiksů, ilustrací a objektů, které se mohou hýbat, knihy, které nejsou jen z papíru, prostorové ilustrace a jiné pozoruhodnosti. Poznejte médium ilustrace a knižního umění s přesahy do jiných výtvarných oborů. Hudební vystoupení obstarají Vlaštovky, uskupení, které sbírá a zpívá lidové písně o vlaštovkách z celého světa.

Radka Kaclerová

Na snímku Barbara Šalamounová

Další článek:
Předchozí článek: