RC Studánka: Sen se stal skutečností

RC Studánka: Sen se stal skutečností

Na jaře roku 2017 jsem byla se svými syny na Klucanině a procházeli jsme Stezkou pro nejmenší, kterou iniciovali rodiče tehdejšího Mateřského centra Studánka v roce 2009. Moje děti a i mě moc bavilo odklapávat okýnka se stromy, koukat do zvířecích doupátek či udržet rovnováhu na dlouhém dřevěném hadovi.

Říkala jsem si, že by bylo krásné, kdyby stezka vedla už od úpatí kopce, kdyby se rozšířila o tabule s novými tématy a kdyby se vyměnil zničený herní prvek pod rozhlednou. Byl to však jen sen. Avšak na začátku každého projektu je sen.

Od snu až po realizaci vede dlouhá cesta. Přes zadání pro tvůrce tabulí, několik schůzek výběrové komise, neustálou komunikaci s tvůrkyní stezky, dovoz stezky z Prahy, její instalaci a v neposlední řadě také zajištění potřebných finančních prostředků. Rozpočet celého projektu je 240 000 korun. Více než polovinu této částky přispělo město Tišnov a zbytek finančních prostředků se nám podařilo zajistit díky vstřícnosti a ochotě tišnovských firem a dárců.

Cítím velkou vděčnost za to, že jsem součástí skupiny žen v Rodinném centru Studánka, které mě podpořily. Jsem ráda, že žiji ve městě, které vychází vstříc neziskovým organizacím a nebojí se podpořit nové nápady a projekty.

Děkuji vedení města Tišnova, Václavu Drhlíkovi, zastupitelům a členům bývalé komise životního prostředí za vstřícnost a podporu tohoto projektu. Velmi si také vážím firem z Tišnovska i dalších dárců, kteří vznik Rodinné naučné stezky podpořili.

Nyní je rok 2019 a já vás mohu jménem Rodinného centra Studánka pozvat na Slavnostní otevření Rodinné naučné stezky na Klucanině, které proběhne
27. dubna 2019 od 9 hodin na parkovišti u nového hřbitova, kde stezka začíná.

Na realizaci stezky přispěli tito dárci: ARTIN, spol. s r. o.; Aleš Drlík; Aleš Smékal – IDIGI.CZ; BAUMAT, spol. s r. o.; Duk finance s. r. o.; GDP Koral s. r. o.; JICOM, spol. s r. o.; Mgr. Knecht Michal; Mgr. Kurdiovská Zuzana; Maso Klouda, s. r. o.; Steinhauser, s. r. o.; Tišnovská rychta, s. r. o.; Vezesa – Vlastimil Tatíček; VITAR, s. r. o.

Soňa Kappelová

Foto: Petra Cífková

Další článek:
Předchozí článek: