Podzim přinese do Studánky několik novinek

Podzim přinese do Studánky několik novinek

Kroužky v RC Studánka začínají v pondělí 10. září 2018. Nachystali jsme několik zajímavých novinek, zejména Babymasáže pro miminka a rozšíření aktivit pro rodiče s hyperaktivními a neklidnými dětmi. Aktuální týdenní program naleznete na našich stránkách www.studanka-tisnov.cz. Pro informace a rezervace pište na studanka.tisnov@gmail.com. Těšíme se na setkání v RC Studánka!

 

Upozornění na změnu fungování rezervačního systému

Od září 2018 dochází ke změně v přihlašování na kroužky prostřednictvím našeho rezervačního systému. Přihlašování na kroužek bude ukončeno ve 20 hodin předchozího dne.

 

  1. Studánkové narozeniny – slavte s námi!

Zveme vás do Studánky na oslavu již 14. narozenin našeho centra, která proběhne pátek 7. září 2018 od 15:30. Můžete se těšit na divadelní představení O pejskovi a kočičce od 16:00 (divadlo Úsměv), malování na obličej, skákací hrady, tvořivou dílnu pro děti a samozřejmě na narozeninový dort. Předáme také Řád dětského úsměvu – společnost přátelská rodině.

 

  1. Pohlazení – babymasáže

Připravujeme nový kroužek Pohlazení aneb babymasáže pro děti od 6 týdnů do 6 měsíců. Kroužek vede fyzioterapeutka Mgr. Martina Šaclová. V malé skupině se naučíte nejen namasírovat a pohladit miminko, ale bude prostor i pro sdílení a povídání. Rezervace probíhá přes rezervační systém RC Studánka. Začínáme ve středu 12. 9. 2018 od 10:30 do 11:15.

 

  1. cvičení pro těhotné

Skupinové cvičení je vhodné pro ženy od ukončeného 1. trimestru fyziologického těhotenství. Cvičební lekce jsou zaměřeny na protažení a posílení důležitých svalových skupin, nácvik správného dýchání, držení těla, na zvýšení kondice důležité k samotnému porodu. Cvičení vede fyzioterapeutka Mgr. Martina Šaclová. Začínáme ve čtvrtek 13. 9. 2018 od 17:00.

 

  1. Anglická konverzace

Zvládáte základy angličtiny a potřebujete se rozmluvit? Přijďte mezi nás! V hodině mluvíme pouze anglicky. V malé skupině účastníků probíráme různá témata a opakujeme složitější gramatické jevy. Kurz pod vedením Mgr. Gabriely Hradilové (dříve Sedlákové) probíhá v úterý od 9:00 do 9:45. Začínáme 18. 9. 2018. Možnost hlídání dětí v Jezírku.

 

  1. Němčina pro mírně pokročilé

Zlepšete si svou němčinu ve Studánce! Kurz je vhodný pro všechny, kteří se již někdy s němčinou setkali.  Opakujeme gramatiku, cvičíme poslech a čtení, mluvíme. Výuka probíhá v malé skupině účastníků v přátelské atmosféře. Začínáme ve středu 19. září 2018 od 8:30 do 9:15. Možnost hlídání dětí v Jezírku.

 

  1. Předporodní příprava

Ve čtvrtek 20. 9. 2018 v 18:00 začíná kurz předporodní přípravy. Základ tvoří tři setkání s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Holíkovou Blahovou, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Čtvrté setkání s fyzioterapeutkou Mgr. Martinou Šaclovou je zaměřeno na bezpečné polohování a manipulaci s novorozencem.

 

  1. Dráčci a Draci – programy pro rodiny s hyperaktivními a neklidnými dětmi

Programy se soustředí na pozitivní ovlivňování psychomotorického vývoje dítěte a podporu vztahu mezi rodiči a dětmi.  Součástí programů jsou aktivity a cvičení pro děti, které jsou zaměřeny na posílení jemné a hrubé motoriky, koordinace, vnímání, pozornosti a myšlení dítěte, verbálních  schopností, ovlivňování tělesného neklidu a nácvik relaxace, podporu spolupráce ve vztahu mezi rodičem a dítětem. V rámci programů mají účastníci možnost konzultace s psycholožkou. Programy vede Mgr. Soňa Kappelová, psycholožka se zkušeností s dětmi s ADHD, lektorka kurzů Efektivního rodičovství. Na ukázkovou hodinu nebo na celý program je potřeba se přihlásit na:  studanka.tisnov@gmail.com  nebo na 775 050 557.

 

Dráčci – program pro rodiny s hyperaktivními a neklidnými dětmi od 4 do 7 let

Program se skládá z 10 lekcí, které se konají každé pondělí od 16:00 do 17:30 v prostorách tělocvičny RC Studánka, Tišnov. První hodina proběhne v pondělí 24. 9. 2018.

 

Draci (nově!)  – program pro rodiny s hyperaktivními a neklidnými dětmi mladšího školního věku (1. a 2. třída)

Ukázková hodina zdarma proběhne v pátek 21. 9. 2018 od 16:00 do 17:30 v prostorách tělocvičny RC Studánka, Tišnov. Dále bude následovat 9 lekcí ve stejném čase.

 

  1. Předškoláček

V 1. pololetí školního roku 2018/2019 otevíráme opět dvě edukativně-stimulační skupinky pro předškolní děti a jejich rodiče. V Předškoláčku pracuje s dětmi a jejich rodiči psycholožka Mgr. Hana Pelčáková Kubecová. Začínáme ve středu 26. 9. 2018 od 15:00 a od 16:00 na ZŠ 28. října v Tišnově (15 setkání). Informace a přihlášky získáte na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com.

 

  1. Podzimní burza dětského oblečení

Opět připravujeme podzimní burzu dětského oblečení, kde můžete prodat a nakoupit podzimní a zimní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let.  Proběhne v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov ve dnech 8. až 10. 10. 2018. Formulář na burzu a podrobné informace si stáhnete od pátku 14. 9. 2018 na www.studanka-tisnov.cz. Přijímáme jen 140 formulářů pro prodej. Vítáme pomoc dobrovolníků na burze!

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka RC a Zuzana Kurdiovská, statutární zástupkyně

Foto ilustrační

 

Další článek:
Předchozí článek: