Pobočný spolek diabetiků v Tišnově informuje

Pobočný spolek diabetiků v Tišnově informuje

Pobočný spolek diabetiků v Tišnově má 79 členů.  Členové se pravidelně scházejí poslední středu v měsíci na členské schůzi, kde je zařazena edukace. Tu provádí odborníci lékaři, lékárníci i střední zdravotní pracovníci.

Celá činnost Spolku je zaměřena na zlepšení celkového zdravotního stavu jeho členů, především prostřednictvím pohybu. Jednou až dvakrát ročně navštívíme některé termální lázně, například v Dunajské Stredě či Maďarsku. Pravidelně dvakrát ročně organizujeme týdenní rekondiční pobyty – letní na Vysočině v Sykovci v hotelu Horník, podzimní probíhá v Bystrém u Poličky. K pohodě přispívají i zájezdy a návštěvy památek jako je Sklárna Karlov, hrad Svojanov a nedávno uskutečněná prohlídka historické části Kutné Hory a Sedlce.

Nejdůležitější je však pravidelné cvičení Tai-chi, které vede paní Marta Skoumalová za pohody příjemné a uklidňující hudby. Cvičení pomáhá ke správnému držení těla, posiluje emoční a mentální zdraví pomocí koordinovaných pohybů, které tříbí myšlenky a usnadňují relaxaci. Před rokem zařadila cvičitelka cvičení s Thera-bandem (gumovým pásem) místo klasické rozcvičky. Je to nenáročné cvičení, vhodné pro rozhýbání a rozcvičování   bolestivých kloubů, zlepšuje sílu svalů a rozsah pohybu. Používá se v rehabilitaci po úrazech a operacích. Nejde o výkony, jde jen o chuť a snahu udržet se v dobré kondici. Cvičení je pravidelně každý čtvrtek od 9:00 v MěKS Tišnov. Můžete se k nám připojit pro zlepšení vaší kondice.

text i foto Jarmila Matulková, předsedkyně PS diabetiků Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: