Devátý ročníku festivalu Prameny

Devátý ročníku festivalu Prameny

Jsou místa, která je třeba zažít. Potom se uzavře kruh, kdy člověk může říct “je tu něco neuchopitelného, něco se vznáší nad vodami”. Takových míst je v celé zemi mnoho, ale na Vysočině o něco víc. Níhov jednoznačně do této společnosti patří.

V sobotu 21.7.2018 se v areálu za hospodou uskuteční 9. ročník hudebního festivalu Prameny. Festivalu, který nestojí v nekonečné řadě soudobých monstrakcí plných hluku, pivních zátek a kolotočů. A právě možná touto vlastností sluší Níhovu, kraji zádumčivých údolí, rybníků, lesů a nocí vonících mateřídouškou. Buďte vítáni.

V 16 hod. bude v areálu festivalu odsloužena mše svatá. Po jejím skončení odstartuje sérii koncertů Michal Hromek a Consort, kapela se záběrem od irské hudby a vážné hudby po zhudebněnou poezii. Vystřídá ji Listověj s lyrickým viděním světa. Jakub Čermák, mladý vynikající básník a písničkář, svoje písně nejen zpívá, ale i žije. Slovem nás obdarují slezští básníci David Bátor a Ondřej Hložek. Folkový Strunovrat je kapelou, která umí hrát a rozněžnit duši. Celý večer uzavře Jindra Černohorský se svým folkrockovým bandem, objev, který zaujme nejen laskavým slovem s přesahem milovníky kytarových zvuků.

Doprovodný program a občerstvení je díkuhodným počinem místních hasičů a svazu žen. Pro děti je připravené překvapení. Případný výtěžek akce bude jako u předchozích ročníků věnován na dobročinnost.

Jiří Nohel, vedoucí kapely Listověj

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: