Park pod kostelem byl zpřístupněn veřejnosti

Park pod kostelem byl zpřístupněn veřejnosti

V pátek 1. června 2018, symbolicky na Mezinárodní den dětí, se uskutečnilo dlouho plánované slavnostní otevření Parku pod kostelem v Tišnově, resp. jeho větší části s názvem Velká zahrada. Téměř přesně v době plánovaného zahájení akce se spustil dlouho očekávaný déšť, který trval více než hodinu. Ale i tak dorazila na zahájení provozu asi padesátka návštěvníků a tento počet se zde víceméně točil až do večerních hodin. Přestože byl avizovaný kulturní program kvůli počasí zredukován, mohli návštěvníci zažít příjemnou atmosféru, kdy se podávalo občerstvení a hudební doprovod zajistila zajímavá cimbálová skupina Midnight Coffee Session. Děti si zase velmi rychle oblíbily zdejší zmrzlinu a zajímavě řešené dětské hřiště.

Během krátkého oficiálního aktu zahájil provoz parku starosta Jiří Dospíšil a hned po něm novým veřejným prostorám požehnal zdejší farář pan Josef Rybecký. Zástupci města Tišnova a dodavatelů stavby následně přestřihli pásku a stavba byla tímto předána veřejnosti do užívání.

Přestože myšlenka vybudování parku byla starší než 10 let, projekt samotný byl zahájen v roce 2017 a jeho celkové náklady činí 16 milionů korun. Akce byla spolufinancována Evropskou unií, konkrétně pak z Operačního programu Životní prostředí. Zbývající část parku, tzv. Farská zahrada bude dokončena během letních prázdnin.

Ještě jednou všem návštěvníkům děkujeme a přejeme, ať se Vám zde líbí!

Text i foto Roman Skřepek, Odbor kancelář starosty a vnějších vztahů

Další článek:
Předchozí článek: