Best in English

Best in English

Mezinárodní soutěže Best in English (dříve Angličtinář roku) se tišnovské Gymnázium zúčastnilo letos již počtvrté. Soutěž je určená studentům středních škol a gymnázií. Její náročnost odpovídá úrovni B1–C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (Common European Framework of Reference for Languages). Hodinový test se skládá ze tří částí – gramatiky, čtení a poslechu. Koná se online v předem stanovený den po celém světě. V tomto školním roce připadl tento den na 30. listopad 2017.

Gymnázium velice úspěšně reprezentovala Petra Pikulová z Oktávy. V loňském roce byla 27., letos se z celkového počtu 17 512 studentů z celého světa umístila na 5. místě, v ČR z 8 152 obsadila místo 2. Celé Gymnázium se umístilo v ČR z 337 škol na 24. místě stejně jako loni. Celkově obsadilo 83. místo ze 750.

Cenu Petře přijel předat 27. 2. 2018 Lukáš Kerhart, zástupce soutěže z agentury Czech-us, která online jazykové soutěže organizuje.

Petra však není jen talentovaná angličtinářka, školu reprezentuje i v jiných soutěžích. Jenom v tomto školním roce už stihla vyhrát korespondenční seminář ViBuCh (Vzdělávací ikurz pro budoucí chemiky). V národním kole Chemické olympiády obsadila 11. místo a postoupila na výběrové soustředění před Mezinárodní chemickou olympiádou.

V prosinci roku 2017 úspěšně složila zkoušku z angličtiny CAE (Certificate in Advanced English, úroveň C1).

Štěpánka Badinová

foto: Štěpánka Badinová

Další článek:
Předchozí článek: