Tišnovský misionář byl povolán na věčnost

Tišnovský misionář byl povolán na věčnost

Jděte do celého světa a hlásejte evangelium.“ (Marek, 16, 15)

Dne 13. prosince zemřel v brněnské nemocnici P. Josef Fasora, tišnovský rodák, který po odchodu z Československa v sedmdesátých letech působil jako misionář sedmnáct let v Bolívii mezi kečuánskými indiány. V polovině devadesátých let, po návratu z Jižní Ameriky, nastoupil do duchovní správy v brněnské diecézi, posledních jedenáct let prožil upoutaný na vozíku v blízkém Domově sv. Alžběty na Žernůvce. Čtenáři Tišnovských novin i další zájemci měli možnost se s jeho osudy blíže seznámit ve druhém čísle TN 2016, při příležitosti jeho osmdesátých narozenin, a také na nedávné výstavě „Cestovatelé do světa a svět k nám“ v Podhoráckém muzeu v Porta coeli.

Svoji pozemskou misii ukončil mimořádný člověk, který velkou část svého života věnoval pomoci těm nejchudším a nejpotřebnějším. Sloužil jim nejen jako kněz, ale také jako učitel, řemeslník, pomocník a rádce v nejrůznějších životních situacích.

S otcem Josefem jsme se rozloučili 20. prosince v chrámu sv. Václava a pak jej doprovodili na tišnovský hřbitov. Requiescat in pace!

Jan Kos, kronikář farnosti

Foto: archiv farnosti

Další článek:
Předchozí článek: