Tišnov hlásí: MOBILNÍ ROZHLAS je tu!

Města a obce si kromě webů a nejrůznějších sociálních sítí stále častěji pořizují i jiné moderní informační kanály, které umožňují rychlý a pohodlný přenos důležitých zpráv přímo k občanům. Jedním z nich je povedený komunikační systém s názvem MOBILNÍ ROZHLAS vyvinutý brněnskou firmou Neogenia. Mobilní rozhlas si v České republice oblíbilo a do praxe zavedlo již téměř 150 obcí a měst. A právě vynikající reference a zkušenosti s Mobilním rozhlasem napomohly k tomu, že od října 2017 také Tišnov patří mezi města využívající k přímé komunikaci s občany tuto zajímavou platformu. Zájem veřejnosti o Mobilní rozhlas je veliký od samého začátku, mnozí občané po něčem takovém volali již dlouho. A nyní se konečně dočkali.

 

            JAK MOBILNÍ ROZHLAS FUNGUJE?

Občané, kteří se zaregistrují, dostávají od radnice informace o aktuálním dění ve městě pomocí několika komunikačních kanálů: SMS zpráv, e-mailů, hlasových zpráv nebo zpráv do mobilní aplikace pro chytré telefony. Každý se tak může včas a hlavně pohodlně dozvídat např. o odstávkách energií, uzavírkách silnic, kalamitních situacích, policejním pátrání, splatnosti poplatků, o změnách v dopravě, ale také třeba o pozvánkách na kulturní a sportovní akce nebo veřejná jednání. Každý občan si při registraci sám vybírá, které ze skupin informací a zpráv chce dostávat. Pro všechny občany je tato služba ZDARMA.

 

            ZAREGISTRUJTE SE TAKÉ VY

a tuto informaci o nové moderní službě občanům, prosím, sdělte i svému okolí. Mobilní rozhlas maximálně urychluje a zjednodušuje tok důležitých zpráv po městě – je však potřeba, aby byl tento systém dostatečně rozšířený mezi občany Tišnova, ideálně ve všech domácnostech. Registrovat se mohou samozřejmě i lidé, kteří nemají přímo v Tišnově bydliště, ale chtějí důležité zprávy dostávat – např. mají ve městě firmu, nemovitost, studující dítě či jiné zájmy.

 

            POSTUP REGISTRACE

je velmi jednoduchý – otevřete si internetovou stránku http://tisnov.mobilnirozhlas.cz, vyplňte svoje mobilní číslo a další údaje, které registrační formulář vyžaduje. NEZAPOMEŇTE při registraci kromě svého mobilu uvést také e-mailovou adresu. K rozesílání důležitých zpráv z města totiž budou podle stupně naléhavosti využívány různé komunikační kanály a jen takto si pojistíte, že se k vám vždy včas dostane vše podstatné.

 

MOBILNÍ APLIKACE

Po dokončené registraci si můžete stáhnout do svého chytrého telefonu stejnojmennou mobilní aplikaci (odkaz na ni se objeví na konci on-line registrace), do které Vám město bude zprávy také posílat (jako push-notifikace) a najdete v ní osobní archív všech dosud doručených zpráv. Aplikace Mobilní rozhlas pro mobily je navíc rozšířena o šikovnou službu ZmapujTo. Ta umožňuje občanům upozornit radnici na pořádkové nedostatky ve městě – černou skládku, rozbitou lavičku, spadený strom, přeplněný odpadkový koš apod. Stačí tento problém mobilem vyfotit a jedním klikem v aplikaci odeslat zodpovědné osobě na úřadě, která záznam uvidí na mapě města a neprodleně zjedná nápravu.

REGISTRAČNÍ LETÁKY

Do Mobilního rozhlasu je možné se samozřejmě registrovat i klasicky, vyplněním registračního letáku. Ten lze po vyplnění odevzdat na podatelně městského úřadu a také různě po městě na veřejně dostupných místech – TIC, knihovna, muzeum, kino, INSPIRO, Centrum sociálních služeb, školy…

 

Do Mobilního rozhlasu v Tišnově se registrujte co nejdříve, nejlépe hned. Jen tak totiž budete mít vždy všechny důležité informace z města HNED a PŘÍMO ve své kapse. Případné dotazy k registraci nebo fungování Mobilního rozhlasu posílejte na rozhlas@tisnov.cz.

Jiří Dvořák, Odbor kancelář starosty a vnějších vztahů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další článek:
Předchozí článek: