Změna dopravního značení u Alberta v Tišnově

Změna dopravního značení u Alberta v Tišnově

Již několik dní registrují řidiči parkující v okolí prodejny Albert u nádraží v Tišnově nové dopravní značení. Na základě nespočetných stížností řidičů bylo provedeno šetření a dle stanoviska dopravních odborníků by mělo současné řešení dopravy napomoci plynulosti provozu při příjezdu i odjezdu z parkoviště.

Mezi parkovištěm a ulicí Moukova byly odstraněny zátarasy a byla zde instalována značka přikazující odbočení z parkoviště vpravo do ulice Moukova. Z ulice Moukova bylo zase zakázáno odbočení všech vozidel na parkoviště u Alberta a vodorovným značením je přikázán směr jízdy pouze rovně. Po levé ani po pravé straně (u výjezdu z parkoviště) již není dovoleno zastavovat žádná vozidla, což je zřejmé z vodorovného dopravního značení.

Samotné dopravní značení však není jediným řešením. Aby bylo opatření účinné, bylo by ohleduplné, aby řidiči volili při výjezdu z parkoviště jen jednu odjezdovou trasu – tedy výjezd do ulice Moukova. Tím nebudou vznikat kolizní situace. Zároveň je třeba respektovat povolenou dobu parkování, která je zde stanovena dopravní značkou. V neposlední řadě vyzýváme řidiče, aby neblokovali při čekání na volné místo nejen vjezd na parkoviště, ale i provoz před autobusovým terminálem. Otevření výjezdu do ulice Moukova by mělo právě tento problém zmírnit. Je však třeba respektovat nejen dopravní značení, ale dbát i potřebné ohleduplnosti k ostatním účastníkům silničního provozu. V následujících dnech bude v tomto místě zpřísněn dohled strážníků Městské policie Tišnov.

 

Jiří Sokol, vedoucí strážník

Foto: Roman Skřepek

Další článek:
Předchozí článek: