Atleti jedou na plný plyn

Atleti jedou na plný plyn

Mladší žákyně Hana Blažková mistryní Jihomoravského kraje!

V neděli 14. května se v Břeclavi odehrál krajský přebor mladšího žactva. Hanka Blažková zde vyhrála nejkratší 60m sprint mladších žákyň časem 8,27 s. Opanovala tak letošní mistrovství, dostala se do čela jihomoravských tabulek a zároveň se nominovala na Olympijské hry dětí a mládeže 2017! Svou sprinterskou dominanci potvrdila třetím místem na 150 m (20,37 s), v dálce skočila 434 cm, což stačilo na devátou příčku. Příjemným překvapením je druhé místo Matěje Štěrby ve vrhu koulí (11,13 m) a třetí místo Denisy Sekerové též ve vrhu koulí (9,98 m), kde jí stříbro uteklo jen o centimetr. První zkušenosti sbírala Johana Kalná na 60 m (9,77 s), 150 m (23,85 s) a v dálce (390 cm).

Tišnovské nominace na Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky

Dalším nadějným sportovcem z města Tišnova, který se nominoval na Olympijské hry dětí a mládeže 2017, je Jan Švestka. Jan ve svých 11 letech bude reprezentovat Jihomoravský kraj v plavání, kterému se věnuje již od čtyř let. Začínal tehdy v plaveckém klubu Kuřim a od března 2017 plave za brněnský klub Rybka. Jeho oblíbenou disciplínou je polohový závod, ve kterém naposledy zvítězil na Velké ceně Blanska v sobotu 13. května 2017 zaplavaným časem 2,47 min. na 200 metrů.

Olympiáda se letos uskuteční v Brně. Pořadatelé vypsali dvacet dva sportovních odvětví (atletika, badminton, baseball, basketbal, cyklistika, florbal, fotbal, házená, jachting, karate, kolečkové brusle, moderní gymnastika, orientační běh, plavání, plavání hendikepovaných, sportovní gymnastika, sportovní střelba, stolní tenis, synchronizované plavání, tenis, triatlon, volejbal). Předpokládaná účast je téměř 4 500 sportovců a trenérů. Už jen nominace na tento závod je obrovským úspěchem výše zmíněných sportovců!

 

NoMenRun
Mezi nejnáročnější běžecké události se řadí štafetový závod čtyřčlenných výhradně ženských týmů, kde tým uběhne 88 km, v osmi úsecích, každá členka běží dva úseky. Závod se odehrává v lesích a kopcích mezi Novým Městem na Moravě a Velkou Bíteší. Letošní dubnová neděle (22. 4.) byla svědkem souboje hned 98 týmů, s dvojnásobnou účastí z Tišnova. Skvělý výkon předvedl DrTi tým ve složení Petra Seberová, Silvie Divišová, Katarína Hanušová a Irena Petříková, který skončil třetí! Na vysoce hodnoceném 36. místě pak doběhlo kvarteto AK Tišnov – Rolling Women ve složení Jindra Vrzalová, Daniela Vojtová, Alena Mašková a Karolína Jíchová.

 

Soutěže družstev

Elita tišnovského staršího žactva hostující za vyškovský klub se plně ukázala v prvním kole staršího žactva v Hodoníně v sobotu 29. dubna. Filip Drhlík dominoval ve sprintu na 60 m, vyhrál rozběh i finále, s nejlepším časem 7,60 s. Na 150 m sprintu pak potvrdil formu časem 18,70 s a druhým místem. V dálce stačilo 516 cm na 7. místo. Druhý zástupce Filip Misař si opět zkusil 100 m překážek (8. místo, 17,23 s), pak předvedl velmi dobrý výkon ve výšce (165 cm), kde jen vinou oprav skončil druhý. Svou „fazónu“ předvedl ve skoku do dálky, kde výkon 561 cm znamenal vítězství. Oba dva borci se dostali na druhá místa průběžných jihomoravských tabulek.

 

Půlmaratóny a 10 km

Brněnský půlmaratón a desítka jsou již tradičním běžeckým zastavením na konci dubna. A tam se v konkurenci s moravskou špičkou odehrávají líté boje. Výraznou stopu zde opět zanechala Petra Seberová, která skončila druhá v kategorii žen „B“ s novým osobním rekordem na 10 km, který má hodnotu 42:12. Zlepšení osobáku o šest minut se povedlo Jarku Kundrátovi, který dokázal půlmaratón zdolat za 1:39:24.
První květnový den oslavili v Boskovicích svým tradičním závodem jménem Běh za sedmizubým hřebenem. A zde se vydařeným výkonem na 12,5 km prezentovali další tišnovští běžci. Stříbro ve dvoučlenných štafetách vybojovaly Daniela Vojtová a Iva Jíchová (1:02:34). V individuálním závodě pak nastoupily Sylva Veselá (1:12:58) a Lenka Sodomková (1:22:37).

 

Martin Sebera

Foto: Ondřej Blažek

Další článek:
Předchozí článek: