Červen ve Studánce

Červen ve Studánce

V červnu jsme pro vás v RC Studánka připravili několik zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. Hlídání dětí zajistíme.

 

  • První pomoc u kojenců, batolat a předškolních dětí

Kurz poskytuje praktické rady a postupy první pomoci a je zaměřen především na řešení akutních stavů miminek a dětí v domácím i venkovním prostředí během běžného dne. Zaměříme se na přístup k bezvědomému dítěti, dušení cizím tělesem, resuscitaci, krvácení, úrazy hlavy, popáleniny, opařeniny, volání záchranné služby, prevenci a další. Kurz je veden zkušenou lektorkou. Účastníci si probírané věci prakticky vyzkouší. Kurz proběhne v sobotu 3. června od 9.00 do 13.00.

 

  • Předporodní příprava

Nastávající maminky zveme na kurz předporodní přípravy s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Blahovou. Kurz se skládá ze tří setkání, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Začínáme v pondělí 5. června od 18.30 do 20.00.

 

  • Cesta vědomé lásky – jak prožít lásku na všech úrovních

Celodenní prožitkový seminář pro ženy s RNDr. Janou Koudelovou, ve kterém se otevřeme lásce ke všemu, co k nám patří, co jsme možná zanedbávaly nebo neviděly. Otevřeme se své pravé podstatě i perle v sobě – daru, který dostáváme, když se vydáme tou pro nás nejlepší cestou. Čeká nás energetické cvičení, tanec, povídání a sdílení, meditace v klidu i v pohybu. Seminář se koná v sobotu 10. června od 9.30 do 18.00.

 

  • Relaxace a imaginace

Přijďte si odpočinout po náročném pracovním vytížení! Relaxační metody přinášejí pocity osvěžení, uklidnění a štěstí. Tyto pozitivní pocity neprožívá jenom mysl, ale celé tělo. Relaxace a imaginace se koná ve čtvrtek 15. června od 19.00 do 20.30 pod vedením psycholožky Mgr. Hany Pelčákové Kubecové. Je nutné přihlásit se předem na e-mail h.kubecova@seznam.cz nebo tel. 736 607 320.

 

  • Psychologické poradenství v RC Studánka

Psycholožka: Mgr. Hana Pelčáková Kubecová, lektorka Školy lásky v rodině a Gestalt terapeutka

Nabízíme poradenství a psychoterapeutickou pomoc při:

  • osobních potížích (nespokojenost sám se sebou, vyčerpanost, nespavost, nervozita, problémy v komunikaci)
  • partnerských problémech (komunikační bloky, nedůvěra, žárlivost)
  • rodinných problémech (výchova, péče o děti, problémové děti, předškolní příprava)
  • náročných životních situacích (rozvod, úmrtí blízké osoby)
  • úzkostných a depresivních stavech
  • péči o dítě s ADHD pro rodiče a neformálně pečující osoby

Poradenství probíhá formou individuálního, párového, popř. rodinného poradenství, ve dnech pondělí a středa na objednání. Při konzultaci mohou klienti vystupovat anonymně. Příspěvek na jednu konzultaci od klienta činí 30 Kč.

Kontakt: e-mail h.kubecova@seznam.cz, tel. 736 607 320. Bližší informace získáte také na tel. 777 706 721.

 

 RC Studánka informuje:

Ukončení pravidelného programu

Pravidelný týdenní program končí v pátek 23. června. Ale i o prázdninách jsme pro rodiče s dětmi připravili dva kroužkové týdny, a to od 31. července do 4. srpna a od 14. do 18. srpna. V těchto týdnech budou probíhat kroužky podle aktuálního rozvrhu. V ostatních letních týdnech se uskuteční příměstské tábory. V červenci a srpnu se bude konat i cvičení pro těhotné.

Revize studánkové knihovny – výzva

V souvislosti s revizí studánkové knihovny prosíme o vrácení vypůjčených knih do konce května 2017. A pokud máte doma nepotřebnou zajímavou knihu o výchově, rodičovství nebo aktivitách s dětmi, můžete ji darovat do Studánky.

Řád dětského úsměvu

Na oslavě studánkových narozenin v září 2017 bude RC Studánka opět udělovat Řád dětského úsměvu. Jedná se o ocenění společnostem či organizacím, které jsou přátelské rodinám s dětmi. Každý subjekt je hodnocen podle specifických možností, které ve své oblasti může nabídnout. Platí tato základní kritéria: bezbariérový přístup, vstřícnost rodině, čisté, zdravé a nekuřácké prostředí, ohleduplnost k životnímu prostředí, vstřícnost zaměstnavatelů k zaměstnancům s malými dětmi. Víte o někom, koho v tomto směru ocenit? Formulář „Návrh na ocenění“ a více informací naleznete na našich webových stránkách www.studanka-tisnov.cz. Podněty, prosím, posílejte do 20. srpna 2017.

www.studanka-tisnov.cz

www.facebook.com/StudankaTisnov

 

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka

Zuzana Kurdiovská, statutární zástupkyně

Ve Studánce jsme slavili Den matek. Děkujeme cukrárně Diana za výborné zákusky. Foto: Tereza Skřepková

Další článek:
Předchozí článek: