Aktuality z Inspira

Aktuality z Inspira

Zahradní slavnost

Ondřej Smutný

Na závěr školního roku pro vás připravujeme Zahradní slavnost – přehlídku kroužků Inspira. Přijďte se podívat, co se děti u nás naučily, vyzkoušet si nové aktivity, se kterými se setkáte v novém školním roce, a prohlédnout si fotky z naší činnosti. Drobné občerstvení zajištěno. Přijďte do zahrady Inspira ve čtvrtek 1. června, začínáme v 15.30.

 

Úspěchy našich tanečnic

Marie Caudrová

Velkou radost udělal dívkám z kroužku Taneční krok a mažoretkám postup do zemského kola, semifinále Czech Dance Tour, které se uskutečnilo 8. května v Brně. Dívky z Tanečního kroku mladší zde vystoupily s choreografií „Motýlí probuzení“. Taneční krok starší s tancem „Strach“ se umístil na 4. místě a spolu s mažoretkami, které dosáhly na druhé místo, postupují do celostátního kola do Mladé Boleslavi. Zde bude probíhat Mistrovství České republiky Czech Dance Tour. „Jsem velmi nadšená a těším se, až zatančíme v Mladé Boleslavi,“ s elánem pronesla jedna ze zúčastněných mladých tanečnic souboru Taneční krok.

 

Inspirující Vltava

Dáša Lazarová

Chtěli jste jet na vodu a sami si netroufáte? Už jste na nějaké vodě byli a chcete znovu? Nabízíme Vám několikadenní vodácké putování po naší nejoblíbenější řece s výukou jízdy na kánoích, které je vhodné pro rodiče a děti školního věku, ale i samotné dospělé.

Jedeme od 18. do 23. června. V tuto dobu je na vodě i v kempech nejméně lidí.

Cena: děti 900 Kč, dospělí 1 200 Kč. V ceně je zapůjčení veškerého vodáckého vybavení (loď, pádla, vesty, barel), převoz bagáže z kempu do kempu a instruktor.

Bližší informace: http://www.svcinspiro.cz/tabory/vltava-2/ nebo lazarova@svcinspiro.cz.

Naše putování po Vltavě zahájíme ve vodáckém kempu Pod Hrází ve Vyšším Brodě 18. června navečer. Probereme organizační záležitosti, detaily plavby, půjčíme lodě i vodácký materiál, seznámíme se s pravidly chování na řece a jak loď ovládat. Vše je přizpůsobeno začátečníkům. Další dny proplujeme doslova perlami naší historie přes Rožmberk, Český Krumlov, Zlatou Korunu, Dívčí kámen až do Boršova celkem asi 70 km.

Po Vltavě poplujeme v plastových nebo gumových kánoích pro dva. Spát budeme ve vodáckých tábořištích ve stanech, které vám společně s vašimi ostatními věcmi, co nepotřebujete na vodě, bude převážet auto od kempu do kempu, popřípadě si můžete rezervovat chatky v kempech.

 

Tip pro Vás! Ráda bych Vás pozvala již na víkend před Vltavou do Českého Krumlova na velkolepé Slavnosti pětilisté růže. Atmosféra období gotiky a renesance vás pohltí o to víc, že všude potkáváte lidi v dobových kostýmech. Na deseti místech ve městě – na zámku, v pivovarské a klášterní zahradě, v ulicích i uličkách i na každém nádvoříčku se něco děje a za každým rohem můžete něco dobrého ochutnat. Město je plné hudby, divadla a kejklířů. Zajímavé je i vojenské ležení na břehu řeky nebo dobové kolotoče a atrakce pro děti. Během víkendu prochází městem několik historických průvodů, které mívají přes 700 účinkujících.

V sobotu večer je ohňová show a o půlnoci zazáří ohňostroj nad zámkem. V neděli můžete vidět představení živých šachů z otočného hlediště, historické tržiště na zámku a spoustu dalších atrakcí v již tak krásném městě, jako je Český Krumlov. Je to velký zážitek. A proto vás chci pozvat, ať se letos připojíte. Program najdete zde: www.slavnostipetilisteruze.eu.

 

 Rozšiřujeme tým, přidej se k nám!

 Iva Kroutilová

Na příští školní rok hledáme do našeho týmu nové tváře, především na vedení těchto kroužků:

  • Lezec (horolezectví na umělé stěně, lezecké výlety do okolí)
  • Hokus pokus (kroužek zaměřený na přírodovědné pokusy)
  • Záchranář (zdravověda, první pomoc)
  • Cukrář (pečení, tvoření sladkých dobrot)
  • Herňák (deskové hry různého zaměření)

Co od Tebe očekáváme? Plnoletost, čistý trestní rejstřík, kladný vztah k dětem, spolehlivost, samostatnost, flexibilitu, příjemné vystupování. Pedagogické vzdělání i řidičský průkaz výhodou.

Co nabízíme? Práci v pohodovém inspiráckém týmu, finanční ohodnocení od 90 Kč/hod., půjčování kostýmů, sportovního vybavení atd.

Umíš něco jiného, co bys chtěl nabídnout? Zaujala Tě nabídka? Napiš na reditelka@svcinspiro.cz. Těšíme se na Tebe!

 

Volná místa na táborech o letních prázdninách

Přihlášení na tábory i veškeré informace k nim najdete na www.svcinspiro.cz.

Příměstské tábory

Literárně-výtvarný 17. až 21. 7. – pro děti od 4. třídy. Zaměříme se na psaná i ilustrovaná umělecká díla. Taneční 24. až 28. 7. – pro děti od 1. do 4. třídy. Užijeme si plno zábavy v tanečním rytmu!

Mineralogický 28. 8. až 1. 9. – poslední týden prázdnin prožijeme s mineralogickým kladívkem.

Pobytové tábory

Vltava – vodácké putování po Vltavě na kánoích pro rodiče s dětmi i samotné dospělé v termínu 18. až 23. 6. z Vyššího Brodu do Boršova.

Tábor pro rodiče s dětmi – tajemství studánkové víly 24. 6. až 29. 6. v RS Moravec. Tradiční tábor rodičů s dětmi, kterým nás tentokrát provede studánková víla se svými kamarády.

Sportovní tábor s cyklistikou 30. 6. až 10. 7. v RS Moravec. Tábor je pro děti od 10 let, které rády sportují a jezdí na kole.

 

Prázdninový čas

Iva Kroutilová

Čas letních prázdnin a dovolených se neúprosně blíží a s ním i konec školního roku v naší organizaci. Koncem května se rozloučíme se všemi účastníky, pedagogy, lektory a dobrovolníky, abychom se všichni v plné síle rozjeli na prázdninové aktivity. Možná se ptáte, proč končíme kroužky již v máji. Červen máme totiž vyhrazen na přípravu všech prázdninových táborů, letos jich nabízíme 19 s celkovým počtem 480 míst. Prvním z nich zahájíme léto již v měsíci červnu, kdy na kánoích splavíme řeku Vltavu a s těmi nejmenšími vyrazí rodiče na pobytový tábor na Moravci, kde společně se studánkovou vílou budou odhalovat tajemství vody. O letních prázdninách nabízíme třináct příměstských táborů na různorodá témata (přírodovědné, sportovní, cestovatelské, taneční, výtvarné a literární) pro žáky základních škol a šest pobytových (Vltava, Tábor pro rodiče s dětmi, Sportovní tábor s cyklistikou, Vranice, Prospektoři a florbalové soustředění pro účastníky florbalových kroužků) pro děti a mládež jakéhokoli věku. Stále je možné se na některé z nich přihlásit, ovšem není čas otálet, místa rychle ubývají.

Na příští školní rok pro vás chystáme štědrou nabídku kroužků i kurzů pro dospělé doplněnou o lákavé novinky. Přihlašování do kroužků bude probíhat od 6. září 2017 jak elektronicky přes www.svcinspiro.cz, tak osobně v kanceláři Inspira. Nabídka kroužků bude zveřejněna na konci srpna.

Všem našim příznivcům a spolupracovníkům přejeme krásné voňavé a prosluněné léto a děkujeme jim za celoroční elán a nadšení, které do Inspira vkládají. Základním i mateřským školám z Tišnova a okolí děkujeme, že k nám přišly na téměř 90 výukových programů. Rodičům i dětem děkujeme za jejich věrnost v navštěvování našich kroužků, akcí a táborů. Velké díky patří též našemu zřizovateli městu Tišnov. Přejeme vám všem krásné prázdniny!

 

Foto: archiv SVČ Inspiro

 

Další článek:
Předchozí článek: