TyJáTr FEST – ty, já a trochu festivalu, 2. ročník

TyJáTr FEST – ty, já a trochu festivalu, 2. ročník

Vážení příznivci umění a kulturního dění obecně, dovolte nám, abychom vás již podruhé pozvali na putovní kulturní festival TyJáTr FEST 2017. Jak již víte z loňského roku, jedná se o přehlídku souborů, seskupení a kapel z oblasti hudební, pěvecké, taneční a divadelní, a to z řad amatérských a ochotnických skupin fungujících v regionu Tišnovska.

Stejně jako vloni je hlavním organizátorem festivalu dobrovolný svazek obcí Tišnovsko a bude se konat po tři dny o posledním prázdninovém víkendu, tedy v termínu 1. až 3. září. Tentokrát se na organizaci festivalu domluvily obce Maršov, kde festival začíná v pátek 1. září v odpoledních hodinách, druhým pořadatelem bude městys Doubravník, kde bude akce pokračovat v sobotu 2. září, a finále proběhne v neděli 3. září v obci Hradčany. Podmínkou tohoto festivalu je možnost jeho konání v přírodních prostorách a nám se opět podařilo pro akci získat obce, které takovými prostorami disponují. V Maršově se tedy uvidíme v krásném parku vedle obecního úřadu, v Doubravníku v parku na náměstí a v Hradčanech na hřišti Na Horce. Zajištěny jsou také potřebné technické podmínky a občerstvení pro účastníky a návštěvníky festivalu.

I v letošním roce se můžete těšit na různorodá a originální představení našich ochotníků, tanečníků, zpěváků a muzikantů, kteří se už teď s nadšením na svá vystoupení připravují. Uvidíte ty, kteří se vám představili na předchozím ročníku a sami se nám na základě této zkušenosti hlásili už dopředu s novými vystoupeními, ale také spatříte nové tváře, které jsme letos oslovili, a těšit se můžete i na rozšířený program festivalu. Doprovodnými akcemi festivalu budou rukodělné dílny místních organizací či umělců, výtvarné, fotografické či řemeslné výstavy a aktivity pro děti.

Věříme tedy, že i letos se vypravíte zakončit s námi prázdniny krásným kulturním zážitkem a podpoříte tak regionální umění. Jste srdečně zváni!

Bližší informace o programu budou uveřejněny na stránkách www.dsotisnovsko.cz, www.facebook.com/tyjatrfest1, ve dvojčísle Tišnovských novin o prázdninách a na výlepových plochách obcí.

 

Kamila Marek Ševčíková

Foto: Miroslav Pálka

Další článek:
Předchozí článek: