Koncertní sezóna ZUŠ Tišnov v plném proudu

Koncertní sezóna ZUŠ Tišnov v plném proudu

S příchodem jarních měsíců začíná žákům a učitelům ze ZUŠ koncertní sezóna. V posledním březnovém týdnu odstartovala Jarním koncertem. Téměř zaplněná obřadní síň tišnovské radnice spolu s vynikající akustikou tohoto prostoru pomohly dotvořit skvělou atmosféru celého večera. A v takových chvílích umělci podávají jen ty nejlepší výkony.

V letošním roce jsme do každoročního koncertního programu školy zařadili novinku – Koncert mladých klavíristů. Počátkem dubna tak dostali příležitost žáci a učitelé klavírního oddělení. Všichni vyučující vybrali ze svých žáků ty nejlepší a společně tak sestavili hodinu a půl trvající program, který publikum odměnilo bouřlivým potleskem.

Pěvecký sbor, příležitostná a komorní seskupení vystoupily na Aprílovém koncertě 12. dubna v prostorách kulturního střediska. Právě tento koncert je dramaturgicky zaměřen na skupinová čísla, která jsou doplněna vystoupením sólistů.

O všem, co se v naší škole děje, podrobně informují naše internetové stránky (www.zustisnov.cz), na kterých také najdete bohaté foto- a videogalerie ze zmíněných koncertů ZUŠ Tišnov. Internetový prohlížeč vám sice zprostředkuje záznam hudby a obrazu, ale nikdy ne atmosféru a osobní prožitek. Nezbývá nic jiného než si vybrat z pestré nabídky, kterou jsme pro vás připravili, a vyrazit na některé naše představení.

Absolventi literárně-dramatického oboru předvedou publiku své závěrečné vystoupení 3. května v divadelním sálu ZUŠ. Ten jsme nově vybudovali spolu s dalšími učebnami v prostorách bývalé ZŠ na ulici Riegrova. A do tohoto sálu vás zveme také na reprízy muzikálu Lotrando a Zubejda, který žáci dramatického oboru nastudovali v rekordním čase během prvních měsíců školního roku. Premiéra muzikálu byla 13. prosince 2016, reprízy můžete navštívit 26. května nebo 14. června. Pro milovníky tance každoročně chystáme taneční maraton. Ve třech dnech od 5. do 7. června se tišnovské Kino Svratka promění v taneční sál, kde v nejrůznějších choreografiích zatančí všech 120 žáků tanečního oboru naší školy. Hudební oddělení se rozloučí se školním rokem závěrečným vystoupením absolventů hudebního oboru, a to 11. a 18. května. Jak jsem uvedl, nabídka zajímavých akcí a koncertů ZUŠ Tišnov je velmi bohatá. Proto přijměte pozvání na některou z nich a přijďte podpořit mladé umělce.

 

Tomáš Zouhar, ředitel školy

Foto: archiv školy

Další článek:
Předchozí článek: