Pozvánka na cyklozávod pro děti „Hajánecké kolečko“

Pozvánka na cyklozávod pro děti „Hajánecké kolečko“

Každý, kdo jezdí na kole, ví, že existuje závod, který se jmenuje francouzské kolečko. Ale jsou i další kolečka: španělské a italské. Miliony cyklistů na světě sní o účasti na těchto závodech, ale jen několika stovkám se to povede. Ke třem slavným velkým kolečkům (Tour de France, Vuelta a Espana a Giro d’Italia) přibylo předloni úplně nové malinké kolečko Hajánecké. První tři kolečka jsou pro dospěláky, jako jsou Sagan nebo Bárta, ale naše Hajánecké kolečko je pro ty úplně nejmenší adepty cyklistiky. Velká a proslulá kolečka trvají tři týdny a měří tisíce kilometrů, zatímco Hajánecké kolečko se měří v metrech a trvá jen několik minut.

Co mají všechna ta kolečka společného? Jsou to cyklistické závody s úžasnou atmosférou, dechberoucími výkony, tvrdými souboji do posledního metru, ale i s krásnou přírodou v okolí trati a skvělou organizací. Hajánecké kolečko proběhne letos ve stejném termínu jako 100 Giro, ale my ze Spolku Vinohrad, co závod organizujeme, doufáme, že si tišnovské děti vyberou 13. května to správné kolečko.

Všechny děti, které rády soutěží v jízdě na kole, jsou Spolkem VINOHRAD a CYKLOSPORT KLEPÁRNÍK srdečně zvány v SOBOTU 13. KVĚTNA 2017 na kopec STANOVISKO, kde proběhne další ročník HAJÁNECKÉHO KOLEČKA.

Soutěží se na krásné rovinaté trase (30 % silnice, 70 % přírodní cesty) s cílem na vrcholu s úžasným výhledem nejen na celou trať, ale i do dalekého okolí. Jeden okruh, tj. „kolečko“, měří přibližně 2 km a jednotlivé kategorie jedou jejich různý počet, od 1 do 3 kol, podle věku a zdatnosti. Závody odrážedel probíhají na rovném asfaltovém úseku. V prostoru startu a cíle bude krytá plocha pro případ horšího počasí. Samozřejmostí je u nás i skvělé občerstvení pro děti i dospěláky, skákací hrad pro nejmenší, stejně jako umývárna kol a travnaté parkoviště pro všechny, kdo dorazí. V době závodu bude provoz aut na kopci zastaven, proto je nutné dorazit na místo před prvním startem závodu.

Soutěžit se bude v kategoriích:

Odrážedla: děti do 4 let

                   děti 5 až 6 roků

Kola:           kluci 7 až 9 roků – holky 7 až 9 roků

                    kluci 10 až 12 roků – holky 10 až 12 roků

                     kluci 13 až 15 roků – holky 13 až 15 roků

                     Pořadatelé, sponzoři a hosté – muži, ženy

                     Závod na speciálních kolech Brompton (muži a ženy v kostýmech)

Na konci závodu bude probíhat vyhodnocení a soutěžící děti mohou vyhrát v tombole věcné ceny, z nichž tou hlavní bude dětské kolo AUTHOR ENERGY 20.

Těšíme se na vás, Spolek VINOHRAD a CYKLOSPORT KLEPÁRNÍK.

Bližší informace k závodu naleznete na WWW.HAJANKY.CZ.

 

Petr Malášek

Foto: Zita Nejezová

Další článek:
Předchozí článek: