Duben ve Studánce

Duben ve Studánce

V RC Studánka jsme pro vás připravili řadu zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. Hlídání dětí zajistíme.

 

  • Motivace nemotivovaných dětí

 

Jedno z největších umění pro současného učitele i rodiče je motivovat žáka pro školní činnost. Cílem prožitkového semináře vedeného PhDr. Janem Svobodou je inspirovat účastníky, jak lze motivaci pro školní činnosti zvýšit. Seminář se koná v úterý 28. března od 17.00 do 20.00.

 

  • Kurz efektivního rodičovství

Zveme vás na kurz efektivního rodičovství, který začíná ve čtvrtek 30. března od 17.30 a trvá do 19.00. V sedmi navazujících setkáních se rodiče seznámí s jeho základními principy. Efektivní rodičovství pomáhá rozvíjet vzájemnou spolupráci a atmosféru důvěry v rodině.

 

 

  • Předporodní příprava

 

Nastávající maminky zveme na kurz předporodní přípravy s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Blahovou. Kurz se skládá ze tří setkání, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Začínáme v pondělí 3. dubna od 18.30 do 20.00.

 

  1. Montessori praxe I: U nás doma v kuchyni a při úklidu

Cílem workshopu, který proběhne v sobotu 8. dubna od 9.00 do 12.00, je vysvětlit Montessori přístup při výchově dětí. Nabídneme rodičům tipy, jak naučit děti základním činnostem v kuchyni a při úklidu. S lektorkou Irenou Kubantovou se zaměříme také na připravenost domácího prostředí.

 

  • O mužích pro ženy III.

 

Po čem muž touží? Jaké má potřeby? Kdy je šťastný? K čemu muži slouží komunikace? Jaká poselství provází muže v jejich životě? Se zkušeným lektorem Mgr. Petrem Smékalem budeme ve středu 12. dubna od 17.00 do 20.00 pokračovat v hledání porozumění mezi mužem a ženou. Účast na předchozích setkáních není nutná.

 

  • Šikulkové – tvoření pro rodiče s dětmi od DVOU let

 

Přijďte si za námi umazat ručičky při jarním tvoření, které proběhne ve středu 19. dubna od 16.30 do 17.30. Je nutné nahlásit se přes rezervační systém RC Studánka.

 

  • Důležitost denního režimu, řádu a hranic v životě dítěte s ADHD

 

Lektorka Mgr. Markéta Dobiášová si na pátek 21. dubna od 16.00 do 19.00 připravila pro rodiče dětí s ADHD i pedagogy další zajímavou přednášku. Tentokrát se bude věnovat dennímu režimu, řádu a stanovování hranic pro děti s ADHD.

 

  • Montessori praxe II: Montessori doma

 

Workshop s Montessori tematikou, který proběhne v sobotu 22. dubna od 9.00 do 12.00, je zaměřen na to, jak naučit dítě sebeobsluze a jak zorganizovat dětský pokoj, aby byl pro dítě podnětným prostředím. S lektorkou Irenou Kubantovou se budeme věnovat i vztahu dětí k televizi, chytrým telefonům a tabletům.

 

  • Rychlé a zdravé snídaně a svačiny pro celou rodinu

 

S nutriční terapeutkou pro děti i dospělé Ing. Terezou Bočkovou se ve středu 26. dubna od 17.00 do 20.00 budeme věnovat ideálním snídaním a svačinám, které jsou vhodné na doma i na výlety. Pozornost bude upřena i na sladkosti v jídelníčku dětí i dospělých. Odnesete si zdravé a chuťově výborné recepty. Součástí setkání budou ochutnávky.

 

  • Cvičení s kočárky

 

V pondělí 27. března opět začíná cvičení s kočárky. Jedná se o dynamickou sportovní chůzi s důrazem na správné dýchání, došlapování a držení těla. Maminky s kočárky si protáhnou a posílí celé tělo. Těší se na vás lektorky Tereza Skřepková a Aneta Nečová. Sraz v pondělí v 10.00 u cyklostezky na Železné. Rezervaci je nutné provést přes rezervační systém RC Studánka.

 

  • Psychologické poradenství v RC Studánka

 

Psycholožka: Mgr. Hana Pelčáková Kubecová, lektorka Školy lásky v rodině a Gestalt terapeutka

Kontakt: h.kubecova@seznam.cz, tel. 736 607 320

 

Nabízíme poradenství a psychoterapeutickou pomoc při:

  • osobních potížích (nespokojenost sám se sebou, vyčerpanost, nespavost, nervozita, problémy v komunikaci)
  • partnerských problémech (komunikační bloky, nedůvěra, žárlivost)
  • rodinných problémech (výchova, péče o děti, problémové děti, předškolní příprava)
  • náročných životních situacích (rozvod, úmrtí blízké osoby)
  • úzkostných a depresivních stavech

Poradenství probíhá formou individuálního, párového, popř. rodinného setkání, ve dnech pondělí a středa na objednání. Při konzultaci mohou klienti vystupovat anonymně. Příspěvek na jednu konzultaci od klienta činí 30 Kč.

 

www.studanka-tisnov.cz

www.facebook.com/StudankaTisnov

 

Radka Štěpanovská, koordinátorka

Zuzana Kurdiovská, statutární zástupkyně

Foto: Roman Skřepek

Další článek:
Předchozí článek: