Česko opět oživí putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj

Česko opět oživí putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj

Národní putovní výstava „Má vlast cestami proměn“ přináší svědectví o příznivých proměnách opomíjených míst a objektů v naší krajině. Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z. s. Její již devátý ročník bude zahájen v sobotu 20. května v Praze na Vyšehradě. Zde výstava proměn na panelech setrvá měsíc a poté se rozjede v dílčích kolekcích do všech krajů naší vlasti.

V roce 2016 se na osmé výstavě představilo 112 proměn, které nyní putují po regionech a zakončí svou pouť v dubnu 2017. Radnice v Lomnici u Tišnova přihlásila loni dvě proměny: Rekonstrukce Židovského náměstí a Záchrana oranžerie s hrnčírnou. Oranžerie díky svému pohnutému osudu a složité záchraně získala četné příznivce u nás i v zahraničí a v hlasování je zatím první.

Dovolujeme si vás, vážené čtenáře, poprosit o zaslání hlasu lomnické oranžerii do 30. dubna 2017 na www.cestamipromen.cz/hlasovani s tímto postupem: kliknete na malé bílé kolečko pod obrázkem oranžerie č. 79, dále pak na Hlasování v modrém políčku na konci všech 112 proměn a hlas je potvrzen. Nato se ukáže celkový stav hlasování a při kliknutí na obrázek 79 se otevře Příběh záchrany oranžerie s fotografiemi. Lze hlasovat i z „chytrých mobilů“.

Prosím, podpořte lomnickou oranžerii svými hlasy. Pokud získá prvenství, bude to impuls pro záchranu dalších havarijních oranžerií (např. u hradu Veveří). Děkujeme!

 

Dagmar Fetterová

Foto: Dagmar Fetterová

Další článek:
Předchozí článek: