Tenisový turnaj mužů

Tenisový turnaj mužů

O víkendu 26. až 28. listopadu pořádal tenisový klub turnaj mužů, na který přijelo 29 účastníků. Mezi největší favority patřili Dominik Křipský (SK Tenis Tišnov), Vojtěch Prokop (TCMJ Brno) a Ondřej Čtverák (TK Agrofert Prostějov). Všichni tito hráči patřili v loňském roce do špičky dorostu v ČR.

Za domácí ještě nastoupil Filip Křipský, který nejprve vyřadil dorostence Kryštofa Vítka 6/3, 6/1 a poté v těsném souboji podlehl Martinu Hlavačkovi (TC Brno) 6/1, 5/7, 9/11. Do druhého kola postoupil dorostenec Tomáš Stříteský, narazil však na dalšího domácího hráče Dominika Kučeru, který po nevyrovnaných sadách 1/6, 6/0, 10/8 Tomáše z turnaje vyřadil. V dalším kole nestačil Kučera na výborně hrajícího Ondřeje Čtveráka, který si vítězstvím zajistil postup do semifinále. Největší domácí favorit Dominik Křipský hladce postoupil do čtvrtfinále, kde narazil na Vojtěcha Prokopa, se kterým má zápornou bilanci. Ve vyrovnaném zápase byl lepší Prokop a zvítězil 6/2, 6/2. Do turnaje také zasáhli domácí veteráni Zdeněk Kunický a Zdeněk Hrabálek. Hrabálkovi los přidělil do prvního kola Prokopa, a tak se po výsledku 1/6, 1/6 s turnajem brzy rozloučil. Kunický měl v prvním kole dorostence Lukáše Vaculíka (TK Agrofert Prostějov), se kterým hrál vyrovnané utkání a zvítězil 7/5, 4/6 a 10/6. Ve druhém kole na něho čekal druhý nasazený Josef Vágner (TC Austerlitz) a i v tomto vyrovnaném utkání se Kunickému podařilo zvítězit 7/6, 6/0. Další nasazený hráč Martin Cikl (ŽLTC Brno) vedl ve čtvrtfinále nad Kunickým 6/2 a 4/2, ten ale průběh zápasu otočil na konečných 2/6, 7/5, 10/4 a postoupil do semifinále. Tam na něho čekal Prokop, který hrál celý turnaj opravdu výborně. Nejprve v semifinále porazil Kunického 6/2, 6/0 a poté v pondělním finálovém utkání Ondřeje Čtveráka 6/3, 6/3. Ondřej hrál po zranění na první akci, ale ve všech pěti zápasech, včetně semifinálového utkání s Martinem Hlavačkou, který vyhrál 6/3, 6/4, ukázal výborný tenis.

Do soutěže čtyřher zasáhlo deset dvojic. Dobře se dařilo nenasazenému domácímu páru Stříteský, Hrabálek, kteří v semifinále podlehli těsným výsledkem sourozencům Křipským 6/4, 4/6, 7/10. Filip a Dominik Křipští poté ve finále porazili dvojici Josef Vágner, Dominik Podsedník (TK Precheza Přerov) 6/2, 6/1 a zaslouženě zvítězili v soutěži čtyřher.

Zdeněk Kunický

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: