Radostná i důstojná oslava Mezinárodního dne studentů

Radostná i důstojná oslava Mezinárodního dne studentů

I v letošním školním roce se studenti gymnázia zapojili do oslav svého svátku – Mezinárodního dne studentstva, který oslavili ve středu 16. listopadu. Zástupci ze tříd vyššího gymnázia se nejprve zúčastnili vědomostních soutěží z jednotlivých vyučovacích předmětů a poté se přesunuli do sportovní haly, kde proběhly soutěže. Závodilo se ve skoku v pytli, v běhu trojnohém a v přetahování lanem. Soupeřili chlapci i dívky, své zástupce do jednotlivých soutěží nominovala každá třída. V závěru sportovní části proběhlo utkání smíšených družstev ve volejbale.
Výsledky obou soutěžních částí pak byly sečteny a určilo se pořadí vítězných tříd. Na třetím místě se umístily společně třídy sexta a 4. A, druhá byla třída septima a vítězství si odnesla oktáva. Pan ředitel předal vítězům ceny a poblahopřál k jejich výsledkům.
Oslavy se jako každoročně staly přehlídkou studentského veselí a recese. Každá třída si zvolila téma, v jakém duchu chce den prožít, od něho se pak odvíjely masky, doplňky a třídní hesla. Na školních chodbách i na ulici jste tak mohli potkat smuteční průvod, českou olympijskou výpravu, členy francouzské pantomimy, členy fanklubu Dana Nekonečného, písmenka z počítačové klávesnice a mnohé další. Událost byla zřejmě natolik atraktivní, že z božského Olympu sestoupili i řečtí bohové.
Všichni si tento napůl sváteční a napůl radostný školní den užili. Třídy si byly navzájem důstojnými soupeři, dodržovaly pravidla fair play a zároveň zapojily vědomosti získané během studia i svou kreativitu.

Jana Rohlínková
Foto: Radomír Hort



Další článek:
Předchozí článek: