Tišnov byl v pohybu

Tišnov byl v pohybu

„Ulice plné mladých lidí, kteří se baví, tančí, ochutnávají jídlo i život. A bez nosů zabořených do telefonů!“ Tak takhle vypadala naše představa projektu Jsme offline – Tišnov v pohybu. Díky všestranné podpoře spolužáků, rodičů a kamarádů se nám ji nakonec podařilo naplnit a za to bychom chtěli všem, kteří se na projektu jakýmkoliv způsobem podíleli, moc poděkovat. Speciální dík patří všem, kdo přispěli na portál www.hithit.cz, podařilo se tak nevídané – vybrali jsme 50 000 Kč a získali tak podporu Nadace Vodafone.
Festival jsme zahájili v pondělí 12. září na zahrádce U Palce, odkud jsme vyběhli do tišnovských ulic a zároveň vstříc celému týdnu. V úterý, když jsme se po duhovém Rainbow běhu umyli od barev, jsme si odpočinuli při Tea Break kvízu, abychom byli ve středu svěží a mohli podat pořádné taneční výkony na workshopu swingu. Ve čtvrtek jsme se potom odreagovali při rekonstrukci výtvarné performance Sonnyho Halase Velká galaxie a open air sledování filmu Pride. V pátek nás totiž čekala rovnou cesta kolem světa. Očima zkušené cestovatelky Míši z CK Kudrna jsme se podívali, jak se žije v Mexiku a Guatemale, a potom jsme cizí kultury (Indii, Vietnam a Texas) mohli rovnou i ochutnat. Svoje kuchařské umění nám předvedli Mani, Linda a Jarrot. Abychom si sobotu i zakončení celého festivalu užili jaksepatří, pozvali jsme do Městského kulturního střediska rovnou dvě skvělé kapely – Red Hot Chilli Peppers Revival a Shot-C. O zábavu bylo postaráno i díky fotoaparátu zvaném polaroid, který byl pro všechny volně k dispozici, a tak se finále celého festivalu opravdu vydařilo.
Na závěr bychom rádi ještě jednou poděkovali všem, co se našeho festivalu zúčastnili, a doufáme, že vás akce bavily! Velký dík samozřejmě patří i Městskému kulturnímu středisku, které nám s přípravou celé akce pomáhalo, Nadaci Vodafone Česká republika (program Vpohybu), která projekt částečně financovala. Děkujeme!

Markéta Vrtělová, Žaneta Sobotková
Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: