Tak jsme čtvrtí, no a co, no a co, no a co-o-o!!!

Tak jsme čtvrtí, no a co, no a co, no a co-o-o!!!

V sobotu 10. září jsme se se soutěžním družstvem HS Tišnov zúčastnili mistrovství ČR v požárním sportu (respektive přeboru mezi moravskou a českou hasičskou jednotkou) konaném v Přerově.
Naše prázdninová příprava probíhala přesně, jak jsem zmiňoval v článku před prázdninami. Tréninky jsme měli dvakrát týdně, někdy se nás sešlo víc, jindy zase míň. Párkrát byl trénink přerušen hasičským zásahem, při kterém ze hřiště v Březině odjelo pravidelně tři čtvrtě družstva, což pro zbytek znamenalo čekat, až se vrátí zpátky. Kromě pozitiv i negativ jsme pilně trénovali a zlepšovali svoji kondici a zpracování jednotlivých disciplín, abychom neudělali ostudu.
Do Přerova jsme se vydali již v pátek odpoledne, abychom nemuseli v den závodu vstávat v brzkých ranních hodinách. V sobotu po snídani na sebe celé družstvo obléklo nové dresy, které zakoupila firma Steinhauser s. r. o., za což bych jí chtěl jménem svým i jménem družstva moc poděkovat. Vydali jsme se na hřiště, kde byly zahájeny tréninky na překážkách. Soutěž začala slavnostním nástupem, jako první disciplína bylo 100 m překážek, následovala štafeta 4 x 100 m a na závěr se běžel požární útok.
Po sečtení jednotlivých pořadí ve všech disciplínách nám bylo řečeno, že jsme čtvrtí. I když je to bramborová medaile, nám to vůbec nevadí, protože cíle, s kterými jsme do Přerova jeli, jsme splnili. Pro nás to bylo vítězství, protože jsme družstvo fungující osmý měsíc, které na sobě maká a u něhož jsou vidět pokroky. Pokud se nestane nic závažného, tak příští rok budeme bojovat znovu.

Tomáš Hudec
Foto: Kateřina Bajerová

Další článek:
Předchozí článek: