Koupaliště Tišnov – na vině jsou plavčíci!

Koupaliště Tišnov – na vině jsou plavčíci!

Také jste se letošní léto těšili na koupaliště? A když jste tam s dětmi došli jako „nekompletní rodina“ a chtěli využít slevy Rodinných pasů, divili jste se, že to nejde? A ještě více jste se divili, že to nejde právě proto, že Vám chybí manžel nebo manželka (v pravidlech Rodinných pasů se píše: Musí být při uplatnění slevy přítomni oba rodiče? Ne. Stačí, pokud je při uplatnění slevy jeden držitel pasu.)? A že právě proto si musíte zaplatit plné vstupné, nebo se otočit a vysvětlit dětem, že dnes se koupat nebudou. No co naplat, i já jsem po prvotním údivu odložila kartičku Rodinných pasů a vytáhla z peněženky více peněz na vstupné.
A protože mi to nedalo, pustila jsem se do hovoru s plavčicí i vedoucím plavčíků, jak je toto možné. Jak to, že když nás všude jinde dle pravidel Rodinných pasů pustí a slevu nám dají, tento rok je to tady na koupališti jinak. Logiku to sice nemá, shodli jsme se s plavčíky, ale město tak rozhodlo. Plavčíci dostali instrukce, že pokud návštěvníci nebudou při vstupu splňovat podmínku „kompletní rodiny“, v našem případě tedy dva dospělí a dvě děti, Rodinné pasy uplatnit nemohou. Plavčíky mi bylo sděleno, že mají obavy z postihu, a proto neporuší nařízení svých nadřízených. Že jsou pod kamerami a mohli by je za porušení nařízení třeba i vyhodit. A pokud se mi nová pravidla nelíbí, mám se obrátit s dotazem přímo na město. Nelíbilo se mi to a na město jsem se tedy s tímto dotazem obrátila. A nestačila jsem se divit. Od Ing. Luďka Štarhy se mi dostalo odpovědi, cituji: „Dobrý den, dovolte mi objasnit způsob fungování Rodinných pasů. Rodinný pas platí max. pro dvě dospělé osoby (matka + otec) a max. tři děti do 15 let. Pokud tedy šla paní Halvová sama jako matka a měla s sebou dvě děti do 15 let, plavčíci udělali chybu a za tuto se velice omlouváme. Pokud ovšem jednomu z dětí bylo více než 15 let, je již bráno jako dospělý návštěvník a platí plné vstupné. A Rodinný pas paní Halvové nemůže využít, neboť není její manžel, ale ani dítě do 15 let věku. Potom plavčíci postupovali správně.“ Myslím, že vyjadřovat se k tomu, jak ze mne Ing. Štarha udělal člověka neznalého pravidel Rodinných pasů a z plavčíků obětní beránky, snad ani nemá cenu. Neboť přiznání špatného rozhodnutí je těžké a i zde platí, že je mnohem jednodušší ukázat na jiné.
Nicméně věřím, že v příštím roce bude naše koupaliště zase přístupné všem držitelům Rodinných pasů dle všech platných pravidel.

Jindřiška Halvová

Další článek:
Předchozí článek: