Lomnický Sbor Disharmonických amatérů hledá nové zpěváky do svých řad

Lomnický Sbor Disharmonických amatérů hledá nové zpěváky do svých řad

LSDa se odlišuje od tradičních sborů zejména žánrovým zaměřením a přístupem k hudebnímu projevu. Hlavní dominantou jsou skladby jazzové, swingové, latinskoamerická hudba a hudba současných autorů na pomezí alternativních žánrů. Právě tato žánrová specifikace činí LSDa ojedinělým fenoménem v rámci České republiky. Odlišuje se přístupem k výběru repertoáru a také důrazem na daný projev žánru, jazzové frázování, příkladnou prací s dynamikou a hudebním výrazem. Proto skladby, které jsou známé výhradně jako sólové, působí v jejich podání autenticky a inovativně.
LSDa spolupracuje s vynikajícími jazzovými klavíristy, jako je Jan Andr (Support Lesbiens, Tonya Graves) nebo Skip Wilkins (Berklee College USA). LSDa je vysoce ceněno za svoji práci mnohými předními hudebníky; například Hanou Horkou, hlasovou lektorkou Hany Holišové, nebo Brianem Fentressem, který dlouhodobě působí jako lektor americké černošské muziky po celé Evropě. Dle jeho slov je LSDa jedno z nejlepších amatérských jazzových vokálních seskupení.
Noví zpěváci jsou vítáni. Hledáme zejména zapálené jedince, kteří jsou ochotni pracovat na sobě a věnovat zpěvu svůj volný čas. Důležitý je pro nás zejména přístup k práci, který upřednostňujeme nad zkušenostmi. Kontakt: 724 775 396, pcklomnice@seznam.cz.

Barbora Pavlišová
Foto: Miroslav Juříček



Další článek:
Předchozí článek: